Astra ‘nın yeni neslinde, bir önceki nesilde kullanılan kaput üstünde bulunan tek çizgili tasarım yerini çift çizgili daha güçlü ve sportif çizgilere bırakmış. Ayrıca daha geniş tasarlanan panjur dinamik ve genç görünüme katkı sağlamış.

Önceki nesil düşünüldüğünde çok radikal değişikliklerin olmadığı tasarımda Opel biraz risk almaktan kaçınmış gibi duruyor. Güçlü görünüm için profilde yine şişkin çamurluklara yer verilirken test aracındaki 18 inçlik jantlar sportifliği pekiştiriyor. C sütununda yer alan parlak 01siyah kaplama da şık bir görünüme katkı yapmış.

Gerek önde gerekse arkadaki çizgilere bakıldığında bir önceki nesilde daha yuvarlak hatlara sahip olan modelin yeni jenerasyonuyla daha köşeli ve keskin çizgilerle donatıldığı fark ediliyor. Yatay konumlandırılan ve köşelerde aşağıya kıvrılan köşeli LED stopların otomobilin genel tasarım karakteriyle uyumlu bir birliktelik içinde olduğu görülüyor. Ayrıca arkada reflektörler dik konumlandırılmış durumda. Siyah bir difüzöre de sahip olan Astra bu eklenti sayesinde motorunun da sportif olduğunu gözler önüne seriyor. Bu araçta bulunan köpekbalığı yüzgeci anteni de bu donanım ile araca ekleniyor.

İç Mekan

Eski nesil Astra’nın iç mekanında adeta düğme bolluğu yaşanıyordu. Yeni nesilde ise bunun yerine dokunmatik ekranın kullanıldığını görüyoruz. Orta konsolda bulunan dokunmatik ekranda AppleCarPlay ve Android Auto sistemi ve bu sistemde Interlink R4.0 yazılımı mevcut. Bu eğlence sistemi ile Opel Astra rakiplerinin karşısında oldukça güçlü biçimde çıkıyor.

Daha önceki Opel modellerinde kabin içi sert malzeme kullanması kullanıcıların şikayetlerine sebep oluyordu. Opel yetkilileri bunu duymuş olacak ki artık yeni modellerinde iç malzemeyi daha yumuşak ve kaliteli olarak kullanıcılarına sunuyor. Bu farkı anlamak için dokunmak bile yetiyor. İç mekanın genel tasarımına bakıldığında dıştaki yer yer sert ve agresif hatların burada da devam ettiği görülüyor.

Özelikle kullanılan keskin çizgiler aracın kabinin de dışına olduğu gibi oldukça sportif bir hava katmış. Astra’nın arkasındaki 360 litrelik bagaj kapasitesi ise sınıf ortalamalarını yakalamaktan biraz uzak. Artık kompakt HB modellerde 400 litreyi aşan hacimler görmeye başlamışken Astra’nın bu kapasitesi her ne kadar kolay yükleme yapılsa da yetersiz kalıyor. Aracın 2662 mm’lik dingil mesafesi sınıf ortalamalarını yakalıyor. Bu geniş yapı sayesinde hem önde hem de arkada yeterli diz mesafesini sunulurken omuz ve baş mesafeleri de beklentileri karşılıyor.

Motor

Opel Astra OPC Line versiyonunda 3 farklı güç üreten ikisi benzinli 3 motor seçeneği sunuluyor. Bunlardan ilki 150 HP güç üreten 1.4 litrelik benzinli ünite iken 1.6 litrelik dizel motor araca 136 HP sağlıyor.

Testini yaptığımız 1. Litrelik benzinli motor ise 200 HP gücüyle aynı zamanda şu anda satılan en güçlü Astra. 4 silindirli ve turbo destekli 1.6 litrelik motor araca 200 HP güç ve 280 Nm tork sağlıyor. Bu motora 6 ileri oranlı tam otomatik şanzıman eşlik ediyor. 0 – 100 km/s hızlanmasını 7.2 saniyede tamamlayan Astra 235 km/s maksimum hıza ulaşabiliyor.

Turbo devreye girene kadar alt devirlerde biraz cansız olan motor devir yükseldikçe gücünü gösteriyor. Vites kolunun hemen üst kısmında Sport düğmesi bulunuyor. Bu düğmeye basıldığında motorun tepkileri hızlanıyor. Ayrıca direksiyonun tepkileri de değişimden nasibini alıyor.

Opel Astra Ne Kadar Yakar?

Sport düğmesine basıldığı anda iç mekana gelen motor sesi de kulakları okşayan bir hal alıyor. Ancak bu yüksek güç beraberinde yüksek yakıt tüketimini de getiriyor. Astra OPC Line 100 km’de fabrika verisi ortalama 6.1 lt yakıta ihtiyaç duyarken reel sürüşlerde ne yazık ki bu değeri 9 lt’ye yükseltiyor.

Güvenlik

Astra Euro NCAP çarpışma testinde ilk kez 1999 yılında 4 yıldız almaya hak kazanmıştı. O günden sonra 2004 ve 2009 yıllarında da teste alınan Astra en son 2015 yılında teste tabi tutuldu. Bu testten 5 yıldız almaya hak kazanan Astra, yetişkin koruması konusunda %86, çocuk güvenliği konusunda %84, yaya güvenliğinde ise %83 almayı başardı.

Aktif ve pasif güvenlik elemanları konusunda oldukça zengin bir otomobil ola Astra’nın baz donanımında bile yeterli elemanlar sunulurken OPC Line versiyonunda sahip olduklarının listesi önemli ölçüde uzuyor.

Konfor & Yol Tutuş

Yeni Opel Astra süspansiyon konusunda uzun süredir eleştiri alan bir marka. Firmanın özelikle arka süspansiyonları hep gürültülü çalışmalarıyla bilinir. Ancak yeni Astra’da bu olumsuzluktan önemli ölçüde kurtulmuşlar. Gerek artan yalıtım gerekse süspansiyonun yeni ayarları sayesinde Astra artık hem daha konforlu hem de daha iyi yol tutuyor. Aracın sert ayarlı süspansiyon sistemi yol tutuşa önemli katkılar sağlasa da ne yazık ki 200 HP’lik versiyon genel Astra konforuna sahip değil. Zaten bu aracı satın alanların bu durum istediği bir değişiklik olduğu için bir sorun olarak görülmeyecektir.

Opel Astra tasarımındaki sportifliği yol tutuşuna yansıtabilen bir otomobil. Aracın öncüsüne kıyasla 200 kg’lık kilo kaybı sayesinde dinamizmi artmış. Direksiyon sisteminin de bu kilo kaybından olumlu etkilenmiş. Virajlarda sürücüden gelen komutları hemen yola aktaran Astra, çok zorlanmadıkça izinden de sapmıyor. Zorlandığında kontrollü şekilde önden kayma eğilimi gösteren otomobilin hassas ESP sistemi hemen müdahalede bulunarak aracı izine sokuyor. Astra’nın ses yalıtım konusunda ise eksikleri var. Hız arttıkça lastik sesi iç mekana sızıyor.

Teknik Özellik

  • Motor Hacmi :1598 cc
  • Silindir Adedi : 4
  • Maksimum Güç : 200 HP 5500 d/d
  • Maksimum Tork : 280 Nm 1650 d/d

Opel Astra Performans  

  • 0-100 km/s Hızlanma : 7.2 sn
  • Maksimum Hız : 235 km/s

Opel Astra Frenler

  • Ön : Hava kanallı disk
  • Arka : Disk
  • Yakıt Türü : Benzin

Opel Astra Benzinli Yakıt Tüketimi  

  • Şehir İçi : 8.2 lt/100 km
  • Şehir Dışı : 4.9 lt/100 km
  • Karma : 6.1 lt/100 km
  • Test :  9.4 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu : 141 gr/km

Opel Astra Boyutlar  

  • Uzunluk : 4370 mm
  • Genişlik : 1809 mm
  • Yükseklik : 1485 mm
  • Dingil Mesafesi : 2662 mm
  • Bagaj Hacmi : 360 lt
  • Yakıt Depo Kapasitesi : 48 lt
  • Boş Ağırlık : 1303 kg
  • Lastik Boyutu : 225/40 R18

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here