Otomatik Volkswagen Amarok Testi

0
13137

Otomatik Volkswagen Amarok testi mi arıyorsunuz. Murat Tosun, keyifli bir Volkswagen Amarok testi yaptı. Volkswagen Amarok Aventura hakkında tüm teknik detaylar için okumaya devam edin!

Otomatik Volkswagen Amarok Testi (VW Amarok Aventura 3.0 V6 TDI 258 HP)

Murat Tosun; Volkswagen Amarok Aventura 3.0 V6 TDI 258 HP otomatik için “bu havalarda en çok güvendiğim yol arkadaşım” diyor. 

2. El VW Amarok fiyatları burada!

Murat Tosun’la Otomatik Volkswagen Amarok Test Sürüşü

Volkswagen Amarok tam bu havaların aracı. Ona güven duyuyorsunuz ve Volkswagen Amarok pickupın sürüş özelliklerine, motor gücüne ve 4 tekerlekten çekiş sistemine sonsuz güvenerek kendinizi asfalt üzerinde hızlı bir aygırla birlikte ilerlerken buluyorsunuz.

Volkswagen Amarok Aventura’nın Tasarımı Nasıl?

Volkswagen Amarok modeline baktığınız zaman ondan keyif almamanız mümkün değil. Tasarımın her detayında kışkırtıcı bir hava söz konusu. Sürekli olarak arazi üzerinde olup hatta tam mevsimi olmasından dolayı iyi bir kış lastiği dörtlüsü ile kendinizi karların ortasına bırakmak istiyorsunuz.

Sıfır km VW Amarok fiyat listesi burada!

Volkswagen Amarok tasarım konusunda adımlarını çok hızlı bir şekilde ileriye doğru attı. Bu sınıfın en önemli özelliği olan güçlü yüz tasarımının ihtiyaçlarını artık çok daha iyi bir şekilde karşılamaya başladı. Köşeli far tasarımlarının bakışlarda agresif bir etki bıraktığı yüz tasarımında, köşeli formlar da dinamik bir görünümün ortaya çıkmasını sağlıyor. Özellikle bakışları son derece havalı ve iddialı. Havalandırma ızgarasının krom görünümüne tamponun içine entegre edilen petek dokulu ızgara detayları eşlik ediyor. Bu tasarım detayıyla kalite çıtası yukarıya taşınıyor. Ön korumanın daha belirgin bir şekilde ön plana çıkarılması da Amarok’un yüzünün daha iyi görünmesini sağlayan detaylardan.

Eskisine göre daha köşeli hatların kullanılması sayesinde Amarok artık sınıfın en iyi görünen oyuncularından birisi olmuş durumda. Çamurlukların şişkin formu, profil görünümüne başarılı bir şekilde yansıtılırken, profil detaylarında da katlı görünümün tercih edilmesi sayesinde dinamik görünümü arka tarafa kadar devam ettiriyor.

Volkswagen Amarok Aventura iç Mekan Özellikleri

Bu tip araçlara inip binmek gerçekten zor. Yüksekte konumlandırılmış eşiklerine tırmanarak çıkmanız gerekiyor. İşin keyfi de aslına bakarsanız tam olarak burada yatıyor. Tutamaklardan kendinizi yukarı doğru çektiğiniz andan itibaren bambaşka bir dünyanın içine doğru ışınlanmış gibi oluyorsunuz.

Yüksek oturma pozisyonu, koltukların tam aradığımız offroad karakterinde olması yaşam alanında bulunan herkesin yüzünü gülmesini sağlıyor. Kabine doğru tırmandığınızı hayal eder misiniz?

Bunun yanında yaşam alanında eğer hayatınızda bir Volkswagen modeli olduysa hiç yabancılık çekmeyeceksiniz demektir. Otomobil konforunun birebir aktarıldığı Amarok bu sayede kolay kullanılan bir kabine sahip.

Test sırasında gösterge panelini çok rahat bir şekilde okuduğumuz araçta gereken tüm diğer takipleri de kolay bir şekilde yaptık. Kendimizi onu kullanırken her türlü detaya hakim hissettik. Kumanda elemanlarının yerleşimi konusunda da sıkıntı yaşamadık. Kullanılan malzemelerin kalitesi açısından da binek modellerle yarışan Amarok, işçilik konusunda da titiz bir çalışmanın ürünü.

Ekranın dokunmatik özelliği başarılı ve parmağın temas anında isteklerimizi yerine getirdi. Üç kollu direksiyon simidi ele tam oturan yapısıyla beğeni kazanıyor. Yüksek tavan ve büyük camların getirdiği etkiyle oldukça ferah bir kabini var.

Volkswagen Amarok Aventura 3.0 V6 TDI 258 HP Otomatik motor özellikleri

Volkswagen Amarok iddialı motor gücüyle sınıfının ön plana çıkan araçlarından. Güçlü görünen yapısını yine güçlü özellikler kullanarak destekliyor. Güçlü görünen araçları satın alanlar bu araçların mümkün olduğunca güçlü olmasını da istiyor.

Volkswagen Amarok’un motor kaputunun altında 3.0 lt dizel ünite yatıyor. Değişken geometrili turbolu (VTG), 2967 cc hacmindeki V6 silindirli dizel ünite güçlü verileriyle daha en baştan beğeni kazanıyor. 3000 d/d’de tam tamına 258 HP güç üreten 3.0 lt’lik motor, 1400 d/d gibi son derece düşük bir devir bandında 580 Nm torku kullanıma sunuyor.

Evet, yanlış okumadınız 580 Nm tork. Neler yapabileceğinin bir hayalini kurun isterseniz. Bu tork değeri gerçekten de son dönemlerde gördüklerimiz arasında en iyilerden biri. 8 ileri oranlı otomatik şanzımanla başarılı bir iş birliği yapan dizel üniteyle Amarok hızlanma sonuçları açısından da çekici değerlere sahip. Son hızı olarak 205 km/s açıklanırken, 0-100 km/s hızlanması için 7.6 sn’nin yeterli olduğu belirtiliyor.

Tüketim açısından sürekli olarak dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olması 9.9 litre gibi bir sonucun çıkmasına neden oldu. Fabrika verilerine baktığımız zaman ortalama yakıt tüketimi olarak 8.4 litre açıklanıyor.

Amarok Aventura Otomatik Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

Son derece iddialı bir 4 tekerlekten çekiş sistemine sahip. Marka ailesinin genlerinde olan başarı bu araca da aynı şekilde yansıtılmış. Asfalt kullanımlarında sürekli dört tekerlekten çekiş sisteminin getirdiği artıyla izine sadık kalmayı zorlanmadan başarıyor.

Onu özellikle asfalt üzerinde kullanmaktan büyük keyif aldığımızı notlarımız arasına ekleyelim. Burada başarılı arazi kabiliyeti için asfalt sürüşlerindeki konfor, güvenlik ve his konularından ödün verilmemiş. Volkswagen Amarok’un belki de en büyük artılarından birisi bu.

Arazi şartlarında yapılan kullanımlarda da dört tekerlekten çekiş sistemi iyi sonuçlar ortaya koydu. Lastikler arasındaki güç dağılımı tam gerektiği anlarda yardıma yetişti. Ön tarafta viraj denge çubuklu bağımsız süspansiyonun görev yaptığı araçta, arka tarafta yaylı süspansiyon yer alıyor. Ön tarafta değil ama arka tarafta oturanlar yüksüz olduğu durumlarda beklediğimizden çok daha az olacak şekilde darbelerden etkilendi.

Arka tarafta yük olduğu zamanlardaysa herhangi bir sıkıntı yok. Yüksüz olduğu durumlarda da bu durum rahatsız edici bir boyuta ulaşmadan süspansiyon sistemi üzerine düşen görevi yapıyor. Önde ve arka tarafta hava kanallı disk frenlerin kullanılmasıysa panik frenler sırasında hızlı ve stabil duruşlar yapıyor. Asfalt sürüşleri sırasında bu da onun en önemli artıları arasında yer alıyor.

Volkswagen Amarok Aventura ve Euro NCAP

2010’da Volkswagen Amarok EuroNCAP çarpışma testinden 4 yıldız alarak ayrılmıştı. 2010 yılında yapılan testte yetişkin yolcu güvenliği konusunda iddialı bir puan aldığını notlarımız arasına ekleyelim. Donanım listesi açısından günümüz ihtiyaçlarının standart olarak sunulduğu bir listeye de sahip.

Volkswagen Amarok Aventura Otomatik Yorumları

Murat Tosun’un Volkswagen Amarok Aventura yorumları şöyle: Volkswagen Amarok pickup sınıfında bir anda tüm dengeleri alt üst edecek bir değişim yaşadı. Yüz tasarımı konusunda gelen eleştirilen dinlenip, daha köşeli hatları tercih etmesiyle tasarım iddiasını yükseltti. Eskisine göre çok daha karizmatik görünüyor.

Motor kaputunun altında yatan 3.0 lt’lik dizel üniteyle pickup sınıfının en güçlü seçeneği de olmasıyla birlikte Amarok hiç olmadığı kadar iddialı bir hale geldi. Özellikle iddialı asfalt sürüşleri konusunda birçok önemli rakibinin önüne geçmeyi başarıyor. Güçlü yapısıyla asfalt üzerinde sergilediği performans bizleri gerçekten çok etkiledi.

Volkswagen Amarok Aventura 3.0 V6 TDI 258 HP Otomatik Fiyat özellikleri

Volkswagen Amarok Aventura 3.0 V6 TDI 258 HP Otomatik için Aralık 2018’de belirlenen fiyat 273 bin 894 TL. Bu kombinasyonu satın alırsanız aradığınız her şeyi bulurken, her zaman güvendiğiniz bir dosta da sahip olacaksınız. Ben bu kadar çıkamam ama Amarok satın almak istiyorum derseniz 163 beygir güç üreten, iki çeker versiyon için 180 bin 204 TL’lik etiket belirlenmiş. Amarok fiyatları rakiplerine göre biraz yukarda. Diğer tüm Volkswagen modellerinde de olduğu gibi.

Volkswagen Amarok Aventura Otomatik Teknik Özellikleri

Motor: 3.0 lt /Motor Hacmi: 2967 cc / Silindir Adedi: 6 /Maksimum Güç: 258 HP/Maksimum Tork: 580 Nm

Volkswagen Amarok Aventura 3.0 V6 TDI 258 HP Otomatik Modelinin Performans Verileri

0-100 km/s Hızlanma: 7.6 sn / Maksimum Hız: 205 km/s

Frenler

Ön: Hava kanallı disk /Arka: Hava kanallı disk

Otomatik Amarok Yakıt Tüketimi Miktarı

Yakıt Türü: Dizel Şehir İçi: 9.2 lt/100 km/ Şehir Dışı: 7.9 lt/100 km /Karma: 8.4 lt/100 km / Test: 9.9 lt/ 100 km / CO2 Emisyonu: – gr/km

Boyutlar

Uzunluk: 5254 mm /Genişlik: 1954 mm /Yükseklik: 1834 mm /Dingil Mesafesi: 3090 mm

Amarok Bagaj Kapasitesi

659 kg /Yakıt Depo Kapasitesi: 80 lt /Boş Ağırlık: 2261 kg Lastik Boyutu: 255/50 R20

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here