Volvo XC60 modeli, premium sınıf SUV modelleri arasında düşük yakıt tüketimi ve sunduğu konfor deneyimleri oldukça ilgi çeken bir modeldir.

1Volvo XC60 Tasarım

Makyajla birlikte ufak çaplı değişimler modelde kendini gösteriyor. Selefinde ön ızgaranın yanındaki dikey yerleştirilen gündüz aydınlatmaları buradan kaldırılarak ızgara alanı genişletilmiş.

Düz çizgilerle kombine edilen ızgara krom detaylarla süslenmiş. Farların üst kısmı düzleştirilerek inceltilmiş. Gündüz farları LED destekli olarak tamponun iki yanına konumlandırıldı. Tampon altındaki ızgarada genişletilirken gövde renginden farklı splitter dikkat çekiyor.

Yan bölümde ilk göze çarpan 2 inç elmas kesim jantlar oluyor. Modeli oldukça sportif gösteren bu ayrıntıyı şayet beğenmezseniz model size 15 farklı jant seçeneği de sunuyor. Selefine göre yan bölümde daha çok oval hatlara yer verilmiş.

Tampon altındaki gövdenden farklı renkteki ayrıntılar yerini daha modern bir tasarıma bırakmış. Arka stoplar LED destekli yapısıyla dikkat çekiyor. Özellikle gece sürüşlerinde otomobile farklı bir hava katarken kolay fark edilmenize katkı sağlıyor.

4644 mm uzunluğa sahip Volvo XC60, 1891 mm genişliğe, 1713 mm yüksekliğe ve 2774 mm aks mesafesine sahip. Rakibi Q5’den 15 mm daha büyük, 7 mm daha dar, 58 mm daha alçak ve 33 mm daha uzun aks mesafesine sahip. 

Volvo XC60

2İç Mekan

Volvo modellerinden tanıdığımız bir iç mekân bizi karşılıyor. Ön konsolun orta bölümü bunu anımsatan en büyük ayrıntı.

Çift renk koltuklar ve direksiyon iç mekâna ferahlık katıyor. Ön konsolda bu kombinasyona dâhil edilseydi daha ferah bir kokpit misafirlere sunulabilirdi. Gösterge panelini de diğer Volvo modellerinden hatırlıyoruz. 3 farklı tema modu olan ekran büyük puntolu yazılarla kolay okunabiliyor. Bu ekran sinyal kolu üzerinden kontrol edilebiliyor.

Müzik sisteminin kontrolü ve aktif hız sabitleyici direksiyon üzerindeki kumandalardan idare ediliyor. Eski telefonları andıran müzik sistemi kumandaları erişim konusunda sorunsuz ancak kullanımı alışkanlık gerektiriyor. Ayrıca yuvarlak kumandalar üzerine konumlandırılan işlevler de buranın kullanımını zorlaştırıyor.

Ortadaki ekranın kullanımı buradaki tuşlarla gerçekleştiriliyor. Otomobilinizin güvenlik ayarlarından tutun klima sıcaklığı ve yön bilgilendirmelerinin tümü bu ekrandan yapılabiliyor. Müzik sisteminin performansı Volvo Premium Sound ile arttırılmış.

Bu sistemle birlikte kaliteli müzikler dinlemeniz mümkün kılınmış.  Eşya gözü olarak kapı iç cepleri ve vites arkasındaki bardaklıklar size yeterli alanı sunuyor. Dilerseniz kolçak kısmında da size bir alan sunulmuş. Müzik sistemi kontrol kumandalarının arkasında da gizli bir eşya gözü alanı sunulmuş. Ancak erişimi ve kullanımı zor.

Yan destekli koltuklar sizi koltuğa sabitlemek için elinden geleni yapıyor. Önde ve arkada sunulan alan yeterli seviyede. Bagaj olarak ise 495 litre hacim size sunulmuş. Bu alan Audi Q5’in bagaj hacminden küçük kalıyor. 

3Volvo XC60 Motor

Volvo XC60‘ da 2.0 litre D4 dizel motora yer verilmiş. 4250 d/d’de 181 Ps güç ve 1750 ila 2500 devir bandı aralığında 400 Nm tork değeri üreten motor gücünü ön tekerleklerden yere aktarıyor.

8 ileri otomatik şanzımanla kombine edilen model 8,5 saniyede 0’dan 100 Km/s hıza ulaşırken maksimum 210 Km/s hız değerine sahip. Fabrika verilerine göre karma tüketim değeri ise 4,7 litre olarak belirlenmiş.

Biz sakin kullanımlarda 6,2 litre performanslı kullanımlarda ise 8,4 litrelik tüketim değeri elde ettik. 400 Nm torkun avantajı alt devirlerde kendisini gösteriyor. 8 ileri otomatik şanzıman sayesinde otoban sürüşlerinde aşağıda tutulan devir ekonomi sağlıyor.

Direksiyon üzerindeki kolçaklardan kontrol edilebilen şanzımanı dilerseniz vites kolu üzerinden de kumanda edebiliyorsunuz.

4Güvenlik

Volvo XC60 katıldığı çarpışma testlerinden 5 yıldızla ayrıldı. Çarpışma esnasında sürücünün kaval kemikleri ve göğsü dışında tüm uzuvlarına maksimum koruma sağlarken yolcunun sol kaval kemiği dışında tüm uzuvlarına tam koruma sağlamıştır.

Yandan araçla çarpmalarda maksimum koruma sağlarken, sabit bariyer çarpmalarında göğüs kısmına sınırda koruma sağlamıştır. Arkadan çarpmalarda da boyun bölgesine sağladığı maksimum koruma ile Volvo XC60 çarpışma testlerinden 5 yıldızla ayrıldı. 

5Konfor & Yol Tutuş

Modelde orta sertlikte süspansiyonlara yer verilmiş.

20 inç büyüklüğündeki jantlarla birleşen bu kombinasyon asfalt zemini çok kötüleşmediği sürece sıkıntı yaşatmıyor. Büyük yan aynalar sebebiyle rüzgâr sesi alan kokpit, motor sesini optimum seviyede absorbe ediyor.

Boyutları gereği virajlarda gövde salınımı yapar mı sorusunu akıllara getirse de XC60 süspansiyon ve direksiyon sistemi yardımıyla ilk virajdan sonra bu soruları kafanızdan siliyor. Sınırları zorlanan model kafadan kaymalar yaşatabiliyor. 

6Volvo XC60 Teknik Özellik

 

Motor: 2.0 D4
Motor Hacmi: 1969 cc
Silindir Adedi: 4
Maksimum Güç: 181 Bg 4250 d/d
Maksimum Tork: 400 Nm 1750-2500 d/d
Performans
0-100 km/s Hızlanma 8,5 s
Maksimum Hız: 210 km/s
Frenler
Ön: Hava Kanallı Disk
Arka: Disk
Yakıt Türü Dizel
Yakıt Tüketimi
Şehir İçi: 5,3 lt
Şehir Dışı: 4,4 lt
Karma: 4,7 lt
Test: 6,2 lt
CO2 Emisyonu 124 gr/km
Boyutlar
Uzunluk: 4644 mm
Genişlik: 1891 mm
Yükseklik: 1713 mm
Dingil Mesafesi: 2774 mm
Bagaj Hacmi: 495 lt
Yakıt Depo Kapasitesi: 70 lt
Boş Ağırlık: 1854 kg
Lastik Boyutu: 255/45 R 20

 

İkinci El Volvo XC60 İlanları

Tekerinize taş değmesin.

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here