2020 Jeep Compass S 1.3T DCT Detaylı İnceleme

0
1491

Murat Tosun, Yeni Jeep Compass S test sürüşünün ardından bu sınıfa adını veren markanın iddialı yeni modelinin, Türkiye’de hiç olmadığı kadar konuşulacağını söyledi.

Tasarım Özellikleri

Sözlerimi hemen şöyle başlamak istiyorum: Onun karşısına geçerek onu izlemekten keyif alacaksınız. Benim için başkalarının ne göreceğinden çok benim ne gördüğüm önemli. Bu iddialı SUV’u test ettiğim süre boyunca ona baktığım her andan keyif aldım. İnanılmaz dikkat çekici bir tasarımı yok ama kalite ve tüm hatların birbiriyle kurgusu son dönemlerde çok karşıma çıkmayan şekilde iyi yapılmış.

Yeni Jeep Compass markanın ikonik yedili ızgarası ve etkileyici duruşu ile Jeep geleneğini sürdüren ve bu karakterden ödün vermeyen modellerden biri olmuş. Yenilikçi kompakt SUV, Jeep estetiğini ve markanın geleceğini cesur bir yöne doğru taşırken meraklı gözlerin beğenisini kazanma konusunda da hiç sıkıntı yaşamıyor. Ön ve profil görünümünde beğenimi kazanan Compass bende en önemli etkiyi arka tasarımıyla bıraktı. Güçlü görünüm ona arkadan bakıldığında net bir şekilde anlaşılıyor. Bu arka tasarımı gördüğüm anda benim için onun önüne geçmemem gerektiği aklıma gelecektir.

İç Mekan Özellikleri

İç mekan konusunda ortaya çıktığından beri bazı eleştiriler alıyor. Ancak bu eleştirilerin büyük bir bölümü benim gözümde haksız bir şekilde yapılıyor. Evet, görünüm açısından daha iyisi olabilir, bu konuda çoğunlukla aynı fikirdeyim. Fakat dokunma hissi ve kalite konusunda bir Premium araçtan beklediğim ne varsa onda buldum. Hem ön hem arka tarafta yaptığım yolculuklar sırasında yaşam alanı genişliği adeta şov yaptı. Özellikle arka tarafta sunulan baş ve omuz mesafesi gerçekten son derece iyi. Ancak benim en çok sevdiğim diz mesafesi oldu. Bacaklarımı son derece rahat uzatabildiğim bir aracın içinde yolculuk yapmak keyif verdi.

Otomobilin yaşam alanıyla ilgili yapabileceğim en önemli eleştiri gösterge paneli ve direksiyon simidinin tasarımı olacaktır. Gösterge paneli yaşam alanında yüksek olan teknolojik özellikleri uyum sağlamıyor ve çağın gerisinde bir görünüm oluşturuyor. Aynı şekilde direksiyon simidinin yapısı konusunda da düşüncelerim aynı. Kolayca açılan elektrikli bagaj kapağı ve butonla çok kolay kapanması hayatımı kolaylaştıran yanlarından biri oldu. Buna çift panelli açılır tavan eklenmesiyle aracın içindeki ferahlık ve kullanışlılıkta son derece iyi oldu.

Motor Özellikleri

Küçük hacimli motor performans sunmaz! Ülkemizde genel olarak bu anlayış hakim. Ancak bunun tam tersi bir durum söz konusu. Yeni Jeep Compass’ı test ettiğim süre boyunca performans açısından hiçbir eksiklik hissetmedim ve yaşamadım. Elbette bu tip motorları 2 litrelik motor seçenekleriyle kıyaslamamız gerektiğini de artık bilmemiz gerekiyor. Yokuş çıkarken biraz zorlanıyor ama ben burayı çıkamam asla demiyor. Jeep Compass’ın motor kaputunun altında yatan ünite benim beğenimi kazandı. Fazlasına ihtiyaç duymadım.

Yeni motor, dört silindirli doğrudan enjeksiyonlu turbo benzinli bir motor. 270 Nm tork üreten ünite, Euro 6D son standartlarını karşılıyor. Düşük devir gücünde de tepki verme yeteneği oldukça iyi. 6 vitesli çift kavramalı otomatik şanzımanla eşleştirilen yeni turbo benzinli motor 150 HP güç üretiyor. Fabrika verilerine göre 0-100 km/s hızlanması için 9.2 saniye yeterliyken, son hızı 199 km/s olarak açıklanıyor. Yaptığım uzun soluklu test sırasında bu verilere rahat bir şekilde ulaşabileceğini ortaya koydu. Eğer yeni Jeep Compass’ı dört tekerlekten çekiş olarak satın almak isterseniz bunu size 180 beygir güç üreten seçenekle sunuyor.

şanzıman

Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

Konfor arıyorsanız doğru yere bakıyorsunuz. Bakmayın öyle haşin göründüğüne konforlu sürüş konusunda son dönemlerde gördüklerim arasında en iyilerden biri. Aracın içinde bulunan herkesin konfor seviyesinin gerçekten çok iddialı olduğu bir kompakt SUV model. Süspansiyon sisteminin nefis çalışma karakteri her gün geçtiğim çukurları bile düz asfalta çevirdi desem yalan söylememiş olurum. Bu konuda aslında biraz da endişelerim oldu. Çünkü bu kadar yüksek bir konforun sunulduğu bazı araçlar sürüş keyfi ve yol tutuş güvenliğinden ödün verebiliyor. Ancak yeni Compass bu kolaycılığa kaçmamış. Her zaman kullandığım sık aralıklı viraj performans testlerine yüksek yapısına rağmen net bir şekilde iyi cevaplar verdi. Direksiyon simidinin tasarımı biraz daha iyi olsa ve netliği biraz daha artırabilse çok daha iyi olurdu diye düşündüm. Ancak onunla yaptığınız sürüşlerden keyif alacağınız garanti görünüyor.

Bu sırada elektronik yardımcıların da başarılı çalışma karakteri sayesinde istenmeyen bir durum olduğunda sistemler tam gerektiği gibi sürüşe müdahale ediyor. Ortalama yakıt tüketimi fabrika verilerinde 5.6 litre olarak açıklanıyor. Hep kullandığım 100 km uzunluğundaki karma yakıt tüketimi test parkurumda ben 7.1 litrelik sonuca ulaştım.

Yeni Jeep Compass S

Güvenlik Özellikleri

Euro NCAP’in 2017 yılında yaptığı çarpışma testlerinden tam puan aldı. Bu sonuca ulaşırken yetişkin yolcu güvenliğinden yüzde 90 gibi başarılı bir sonuç elde etti. Çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 83, yaya güvenliğinden yüzde 64 ve teknolojik yardımcılarından da yüzde 59 aldı.

Jeep Compass S Yorumları

Murat Tosun Yeni Jeep Compass S sürüşünün ardından şunları söyledi: Bu sınıfı konuşurken ağzımızdan her zaman bu markanın ismi çıkıyor. Arkadaşım Jip almış, satılın Jip ilanlarına baktım gibi. Sınıfa adını veren marka olmanın haklı gururunu yaşayan Jeep, Compass ile çok iyi bir iş çıkarmış. Onu izlemekten, onu kullanmaktan, onun yaşam alanında olmaktan tüm test süresi boyunca keyif aldım.

Yeni Jeep Compass S Fiyat Özellikleri

Yeni Jeep Compass S fiyat listesi Premium sınıf etiketlerine göre iyi diyebileceğim bir seviyede. Elbette son dönem günümüz fiyatlarına baktığım zaman. Test aracının olduğu donanım paketini yani Compass 1.3 T4 150hp DCT FWD S Limited 4×2 Benzinli Otomatik Euro 6D seçeneğini satın almak isterseniz 495.950 TL. Bu seçeneğe giriş versiyonu olan Longitude adı verilen donanım paketiyle sahip olmak isterseniz Premium olmayan SUV modeller ile aynı etiket karşınıza çıkacak: 416.950 TL. Yeni yeni satışa sunulan hibrit versiyonuysa Compass 1.3 T4 240hp S Limited 4xe Benzinli Otomatik Euro 6D 724.950 TL.

jeep compasss s fiyat

Yeni Jeep Compass S Teknik Özellikleri

  • Motor: 1.3 lt
  • Motor Hacmi: 1332 cc
  • Silindir Adedi: 4
  • Maksimum Güç: 150 HP
  • Maksimum Tork: 270 Nm
Yeni Jeep Compass S Modelinin Performans Verileri

0-100 km/s Hızlanma: 9.2 sn

Maksimum Hız: 199 km/s

Yeni Jeep Compass S Frenleri

Ön: Hava kanallı Disk

Arka: Hava kanallı Disk

Yeni Jeep Compass S Tüketimi Miktarı
  • Yakıt Türü: Benzin
  • Şehir İçi: 6.6 lt/100 km
  • Şehir Dışı: 5.0 lt/100 km
  • Karma: 5.6 lt/100 km
  • Test: 7.1 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu: 125 gr/km
Yeni Jeep Compass S Boyutlar
  • Uzunluk: 4394 mm
  • Genişlik: 1874 mm
  • Yükseklik: 1629 mm
  • Dingil Mesafesi: 2636 mm
Yeni Jeep Compass S Bagaj Kapasitesi
  • 428 lt
  • Yakıt Depo Kapasitesi: – lt
  • Boş Ağırlık: 1505 kg
  • Lastik Boyutu: 235/60 R17

İkinci El Arazi Araçları Fiyatları >>

İkinci El Jeep Compass Fiyatları >>

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here