Taksi Çıkma Arabalar Nedir? Taksi Çıkması Araba Alınır Mı?

0
1990
taksi çıkması

Pek çok sürücü daha uygun fiyatla araç sahibi olabilmek için taksi çıkması arabalara göz atıyor. Taksi çıkması araçlar, taksi vazifesini yerine getirmiş ve ardından emekliye ayrılmış araçlardır. Yıllarca farklı sürücüler tarafından kullanılmasıyla çok fazlaca yıpratılmıştır. Peki taksi çıkması araba almak ne demek? Taksi çıkması araç alınır mı?

Taksi çıkması araç, adından da anlaşılacağı gibi bir dönem taksi plakası ile çalıştıktan sonra normal bir araç şeklinde satışı gerçekleştirilen arabalardır. Taksiler genellikle dizel motorlu olmasıyla birlikte bir çok model ve motor tipinde buluyor. Tahmin ettiğimiz gibi taksi çıkması araçlar yüksek kilometre yapmış modeller olurlar fakat bunun dışında diğer araçlardan farklı değiller.

Taksi Çıkması Olan Araba Alınır mı?

taksi çıkma

Taksi çıkması arabalar için çeşitli kriterler bulunuyor ve satın alırken bunlara dikkat edip almanız gerekiyor. Bunların başında ise arabanın kalbi olan motor geliyor. Bu nedenle kesinlikle aracı satın almadan önce ekspertize gidilerek motor raporu almalısınız. Satın alınacak arabanın geçmiş kazalarını, hasar kaydını öğrenmek oldukça faydalı olacaktır. Araba komple gözden geçirildikten sonra eğer uygun bulunuyorsa satın alabilirsiniz. Fakat en önemli nokta detaylı bir inceleme sonrası satın alacağınız araca karar vermektir.

Taksi Çıkması Araba Alım Satımı

Taksi çıkması araba almak ya da satmak istiyorsanız ve ekspertiz raporu uygun ise uygun fiyatla alım satım yapabilirsiniz. Tabii ki biçilecek fiyatlar yüksek kilometreden dolayı daha uygun oluyor. Özellikle ikinci el Fiat Albea, Dacia Logan ve Hyundai Accent almayı düşünüyorsanız taksi çıkması araçlar ile karşılaşmanız mümkün.

Arabanın Taksi Çıkması Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

taksi çıkma

Bu araçların satışı zor olacağı için bazı satıcılar, öncelikle boyası ve kilometresi ile oynayıp satışa sunuyor. Aracı alırken taksi çıkması olduğunu bilerek alıyorsanız karşılaşacağınız problemlerin farkındasınız demektir. Fakat bazı satıcıları aracı uygun fiyattan satışa çıkarırken taksi çıkması olduğunu söylemiyor olabilir. Bunu anlamak için birkaç yöntem var ve sizler için sıraladık;

1  Boya Kontrol Edilmeli

Renkleri büyük ihtimalle değişmiştir fakat kapı lastiklerinin altlarından boya biraz kazınarak alttaki rengin sarı olup olmadığı kolaylıkla anlaşılabilir. Fakat günümüzde taksiler artık sarı renge boyanmıyor. Sadece sarı folyo ile kaplanıyor.

2 Araç İç Mekanı

Kullanımdan dolayı bir süre araç iç mekanı yıpranmaya başlamıştır. Özellikle direksiyonlarda soyulmalar, harekette zorluk, ve koltuklarda yıpranma varsa araç taksi çıkması olabilir.

3 Araç Motoru Kontrol Edilmeli

Motoru kontrol etmek için yetkili birinin yardımına ihtiyaç duyulur. Eğer yetkili kişi kontrol etmezse, maalesef kilometrenin düşürülüp düşürülmediği anlaşılamaz. Tabii ki motor ikinci el araçlarda en önemli nokta olduğu gibi taksi çıkması araçlarda da aynı önemi teşkil eder.

4 Yüksek Kilometre

Araçlar normalden daha fazla kilometre yaptığı için uygun fiyata satılır. Özellikle acil başlığı altında piyasa fiyatlarının çok altında araçlar satılıyorsa kilometresine dikkat edilmelidir.

Hasar Sorgulama

Trink Sat!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here