Arabada Uyumak İsteyenler İçin Yapılması Gerekenler

4
9898

Yeni bir yolculuk planlıyorsunuz ve bir arabada uyumak nasıl rahat olabilir bilmek mi istiyorsunuz? Mükemmel! İster bir varış noktasıyla ister bir varış noktası olmadan seyahat edin, bir otomobil, güvenilir bir sığınak biçimi olarak kullanılabilen çok yönlü bir araçtır. Park etmek için yasal ve güvenli bir yer bulduğunuz sürece, olanaklar çok geniştir.

Araca ve alınan hazırlıklara bağlı olarak, bir otomobilin içinde bir gecelik konaklama, düşünülenden çok daha lüks olabilir. Ayrıca otele harcanacak paradan da tasarruf etmiş olursunuz.

Neden arabada uyumak?

İnsanların bir arabada uyumak için binlerce nedeni olabilir.Ancak bir gezi göze alındığında öne çıkan birkaç sebepten söz etmek mümkün.

Ucuz veya ücretsiz olması bu etkinliği en çekici kılan etkenlerden. Herhangi bir otele harcayacağınız para canınızı sıkabilir. Ayrıca bulunduğunuz yere göre önünüzde çok fazla konaklama seçeneği de bulunmayabilir. Elinizde en lüks seçeneklerden oluşan bir liste varsa, cüzdanınız zarar görebilir. En kötü seçeneklerden oluşan bir liste varsa da salgın hastalıklar, insanlarla iletişim ve güvenlik sorunları oluşma ihtimali yüksek. Ayrıca aracınızda uyumak size zamanınızı verimli kullanma imkanı sunar. Bir yolculukta sürekli yeni yerlere yerleşmeye zaman harcamak zor olabilir. En önemli sebeplerinden birisi de dünyayı önünüze sonsuz bir şekilde sunmasıdır. Keşiflerinizin kararını siz verirsiniz ve konaklama sizi engelleyen bir durum oluşturmaz.

Arabada Uyumak için Almayı Düşünmeniz Gereken Güvenlik Önlemleri

Güvenliğiniz hakkında endişelenmekle meşgulseniz, sağlıklı bir gece uykusu çekmeniz çok zor olabilir. Bu ipuçları, mümkün olan en güvenli geceyi oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

Uyumadan önce bulunduğunuz yeri bir tanıdığınıza mesaj olarak gönderin. Böylece herhangi bir aksilik olması durumunda gerekli yerlere haber verebilecek kişiler olacaktır.

Asla yolun kenarına park etmeyin.

Mümkün olduğunca düz ve uzun bir uyku yüzeyi oluşturmaya çalışın. Eğimli veya düzensiz koltuklarda uyumak, kan dolaşımınız için kötü koşullar yaratabilir.

Klimayı kullanmak için aracı çalışır durumda veya anahtarı gece boyunca “açık” konumda bırakmayın. Bunların yapılması durumunda zararlı araç emisyonlarını solumanız, gazınızın bitmesi veya araç aküsünü öldürmek gibi riskler oluşur.

Arabanızın camını asla bir çatlaktan daha fazla açık bırakmayın. Havalandırma önemli olmasına rağmen, açık bir pencere hırsızlara veya diğer veya kötü niyetli kişilere bir davet olabilir.

Nelere İhtiyacınız Olabilir?

Teknik olarak, araç bir kişinin bir arabada uyuması gereken tek şey, ancak geceyi önemli ölçüde daha keyifli hale getirmenin birkaç yolu var. Arabanızda uyumak istiyorsanız yanınızda bulundurmak isteyebileceğiniz birkaç şey olabilir. Yastık ve pike bunların başında geliyor. Bunlar dışında akşam rutininizde mutlaka bulundurduğunuz şeyleri ve medikal ürünleri bir çantada toplayabilirsiniz. Uyku tulumları araba içlerinde de kullanıma uygundur ve konforunuzu artırmaya yarayabilirler.

Nerelere park etmeli?

Bu sorunun bikaç bariz cevabı olsa da, arabanızı park ettiğinizde içinizin rahat olacağı birkaç yere göz atmakta fayda var. Bu alanlardan bazıları market otoparkları ve 24 saat açık spor salonları olabilir. Oteller, hastaneler, dinlenme tesisleri ve kamp alanları aracınızı park etmeyi tercih edebileceğiniz alanlardan bazıları.

Kullanabileceğiniz bazı ipuçları

Bir banyoya yakın park edin ve uyumadan önce kullanın.

Kafanı arabanın önüne doğru uyuyun. Bu, daha fazla vücut alanı sağlar ve uyku tulumunuz kolayca kaymaz.

Mümkünse gölge bulun. Arabalar hızla ısınabiliyorlar ve sıcak bir arabada uyumak mümkün bile olmayabilir.

Böcekler bölgede bir sorunsa, hafif açık pencerenin üzerine koymak için ağ getirin. Bazı insanlar ağları yerinde tutmak için mıknatıs kullanırlar.

Sıcak iklimler için taşınabilir ve şarj edilebilir pille çalışan bir fan satın alın.

Otomobillerin arka koltukları için özel olarak tasarlanmış hava yatakları mevcuttur ve bunlar düz ve yastıklı bir uyku alanı yaratır.

 

4 YORUMLAR

  1. Bu pandemi zamanı oteller yerine yapılacak en iyi şey gerçekten… hemde farklı bir deneyim olur insana. kampta kalırken içinde bir gece uyudum arabam nissan terrano arkası çok geniş ve çok keyifli bir uykuydu hiç unutmam

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here