Artırılmış ve sanal gerçekliğin araba sigorta sektörüne etkisi nedir? Artırılmış ve sanal gerçekliğin otomotiv sigorta sektöründe nasıl bir reform yapacak? Bu soruların çözümüne yönelik cevapları detaylıca inceleyelim.

Sigorta endüstrisinde Artırılmış ve Sanal Gerçekliğin kullanımı son yıllarda bir artış gördü. Özellikle ele alacağımız araba sigortalarında covid ile birlikte bu uygulamaların yayıldığını görebiliriz. Bu dönemde eskiye kıyasla daha fazla ditijal olan dünyada yaşıyoruz. Evde veya kafede oturduğumuz yerden birçok işimizi halletmek lükten çok hayatı kolaylaştırma yollarından biridir. Bununla birlikte, bu teknolojilerin icadı, Sensorama ve Telesphere Mask gibi cihazların prototiplerinin ilk kez oluşturulduğu 1950’lere dayanmaktadır. Ayrıca askeri, sağlık, eğitim ve eğlence gibi farklı alanlarda Artırılmış ve Sanal Gerçeklik uygulamaları kullanılmaktadır. Sigorta ile ilgili olarak, bu teknolojiler doğru uygulanırsa, artan müşteri memnuniyetinin bir sonucu olarak endüstrinin bir kar artışı görmesine yardımcı olacaktır.

Artırılmış ve Sanal Gerçeklik Nedir?

Başlangıçta, Artırılmış Gerçeklik (AR) ve Sanal Gerçeklik (VR), orduda birincil uygulamalara sahip olan, doğası gereği oldukça gelişmiş olarak kabul edildi. Bu kullanım daha sonra diğer sektörlerde de araç haline geldi. Otomotiv sektörü de bu araçların kullanımın yaygınlaştığı alanlardan biridir.

Bununla birlikte, bu teknolojilerin, birden çok işlemde üstün performansı kolaylaştırabilecek köklü kullanımları vardır. AR & VR’nin Sigorta Sektörüne getirebileceği potansiyel reformları tartışmaya başlamadan önce, bu teknolojilerin ne olduğunu anlayalım.Artırılmış ve Sanal Gerçekliğin Araba Sigorta Sektörüne Etkisi

Sanal Gerçeklik

Sanal Gerçeklik (VR), kapsamlı algoritmalar ve yüksek işlevli grafiklerle özel olarak oluşturulmuş, bilgisayar tarafından oluşturulan bir ortamdır. VR, video oyunlarından fizyolojik bozuklukların tedavisine kadar geniş bir uygulama yelpazesine sahiptir.

Arttırılmış gerçeklik

Artırılmış Gerçeklik (AR), gerçek dünyanın sanal dünyayla buluştuğu Sanal Gerçekliğin (VR) bir parçasıdır. Kullanıcının gerçek dünya görüşü üzerine bindirilmiş bilgisayar tarafından oluşturulan öğeler AR’yi oluşturur. Projektör, monitör veya el cihazları, çeşitli görüntüleme sistemleri vb. gibi cihazların bir kombinasyonunu kullanır. Artırılmış Gerçekliği anlamanın en basit yolu, yaygın olarak oynanan Pokemon Go oyunudur. İnsanların mobil cihazlarını kullanarak gerçek dünyadaki kurgusal hayvanları ‘yakaladığı’ en ünlü AR örneğidir.

Artırılmış ve Sanal Gerçekliğin Araba Sigorta Sektörüne Etkisi Nasıl Değiştirecek?

Artırılmış ve Sanal Gerçeklik, istisnai süreçler oluşturmak için otomotiv endüstrisine zahmetsizce dokunabilir. Ayrıca AR & VR, teknolojik olarak durgun olduğu düşünülen alanları iyileştirmek için derin bir potansiyel göstermiştir. AR & VR ile yeniden düzenlenebilecek süreçler şunlardır:

Artırılmış ve Sanal Gerçekliğin Araba Sigorta Sektörüne Etkisi

Talep İşleyicileri için Eğitim

Bir Talep İşlemcisi, sigorta endüstrisindeki en önemli pozisyonlardan birine sahiptir. Görevleri, poliçe sahipleri, polis memurları, tanıklar vb. ile iletişim kurarak bir iddiayı araştırmaktır. AR ve VR’nin yardımıyla, yeni başlayanlar bu işi daha güvenle yürütmek için sanal deneyim kazanacaktır. Ayrıca yüksek doğrulukta çıktı elde edeceklerdir. Örneğin kaza yapan iki araç artırılmış ve sanal gerçeklik kullanılarak araştırılabilir.

Risk azaltma

Hem sigortacı hem de sigortalı için faydalı olacak istisnai simülatörler yaratılarak emsalsiz riskler azaltılabilir. Sigortacılar, sigortalıyı bir hak talebinde bulunma şansını azaltmanın yolları konusunda eğitebilir. Ayrıca AR ve VR yardımıyla aynı amaca yönelik afet yönetim programları oluşturulabilir.

Artırılmış ve Sanal Gerçekliğin Araba Sigorta Sektörüne Etkisi

Müşteri Tabanı Oluşturma

Potansiyel bir müşteri tabanının kazanılması ve elde tutulması şu anda olduğundan daha kolay olacaktır. Bu teknolojiler, 2 boyutlu reklam vererek daha geniş bir kitleye ulaşmanın sınırlarını ortadan kaldıracak. Reklam için, bir müşterinin maruz kaldığı yoldaki riskleri taklit etmek için sanal ortamlar oluşturulabilir. Bu, çevrimiçi motor sigortası satın almanın önemi hakkında farkındalık yaratabilir. Bu amaçla AR ve VR üzerinde çalışan uygulamalarda yaratıcı pazarlama fikirleri uygulanabilir.

Daha Hızlı ve Doğru Sonuçlar

Artırılmış ve Sanal Gerçeklik sayesinde sigortacılar açısından tazminat süreci olumlu bir değişime tanık olacaktır. Bu teknolojinin bu süreçteki uygulamaları sınırsızdır. Bu teknolojiler Nesnelerin İnterneti ile uyumlu çalışırsa, sonuç, yüksek kaliteli bir hız ve doğruluk karışımı olacaktır.

Sigortacılar, AR & VR ile bir talebi daha hızlı işleyebilir ve ayrıca dolandırıcılıkları etkili bir şekilde tespit edebilir. Daha hızlı talepler buna bağlı olarak müşteri memnuniyetini artıracaktır. Öte yandan, doğru işleme, işletme sahipleri için faydalı olacaktır.

Fütüristik Müşteri Hizmetleri

Müşteri hizmetlerinde Artırılmış ve Sanal Gerçekliği uygulamak şaşırtıcı sonuçlar verecektir. Firma yetkilisi ile telefon üzerinden iletişim sesli veya görüntülü arama ile sınırlı kalmayacak. Sorunu ölçmek için müşteri ile sanal olarak bir temsilci bulunacaktır. Bu, daha iyi iletişimi kolaylaştıracak ve her iki tarafça uygun eylemlerin alınması konusunda ayrıntılı bilgi sağlayacaktır.

Artırılmış ve Sanal Gerçekliğin Sektöre Etkisi

Artırılmış ve Sanal Gerçeklik, sigorta sektöründe reformlar getirme potansiyeline sahiptir. Diğer etkili sigorta alanları ile birlikte değişen otomotiv sektörü de bunlardan biridir.  Bununla birlikte, eski yöntemlerden geçiş büyük ölçekli uzmanlık ve kaynaklar gerektireceğinden, bu teknolojileri sürece sorunsuz bir şekilde entegre etmek kolay bir iş olmayabilir. Ancak bir kez yapıldığında, AR & VR, sigortacı ile sigortalı arasındaki boşluğu kapatmamıza kesinlikle yardımcı olacak teknolojilerdir.

İkinci El Otomobil İlanları

En Uygun Sigorta Teklifleri 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here