Dolu hasarı kasko

Dolu Bu Yıl’da İstanbul’u Es Geçmedi

Sonbahar aylarına girmemizle beraber hava durumu değişimleri de yavaş yavaş kendini hissettirmeye başladı. Bugün İstanbul’da hava güneşliyken aniden kararan hava, ardından gelen dolu yağışıyla değişimi iliklerimize kadar hissettik. Anadolu Yakası yağış ve doludan daha çok etkilenirken Avrupa Yakası doludan daha az zarar gördü.

Geçtiğimiz sene yaşanan dolu felaketi binlerce araçta hasar oluşmasına sebep olmuştu. Geçtiğimiz senenin ardından kimi araç sahibi doluya karşı aracını korumak için hazırlıklıydı, kimisi ise yine hazırlıksız yakalandı. İlk bir saatte binden fazla araç sahibi dolu hasarı tamiri için teknik servislere akın etti. Peki kasko dolu hasarını karşılar mı? Trafik sigortası işe yarar mı? Hasar nasıl tamir edilir?

Hasarı Kim Karşılar ?

İlk başta söylemekte fayda var, sahip olduğunuz zorunlu trafik sigortası dolu sebebiyle oluşan hasarları karşılamaz. Trafik sigortası, 3. Şahıslara karşı sorumluluklarımızı teminat altına alır yani sadece karşı tarafı hasarlarını karşılar. Bu nedenle dolunun sebep olduğu hasar için trafik sigortası yaptırdığınız şirkete başvurmanız size bir fayda sağlayamaz.

Dolu hasarı

Kasko denilince ise işler biraz daha detaylanıyor. Herhangi bir kazada kendi aracınızın hasarlarını karşılayan kasko poliçeleri de değişiklik gösteriyor. Kimi poliçe doğal afet hasarlarını da karşılarken kimi poliçe doğal afet kaynaklı oluşan hasarları karşılamıyor. Eğer aracınıza yaptırdığınız kasko poliçesi teminatlarında dolu yağışı var ise oluşan hasarları kasko yaptırdığınız sigorta şirketi karşılayacaktır.

Kaskosu olmayan araç sahipleri ne yapmalı ?

Aracına kasko yaptırmayan araç sahipleri, araçlarındaki hasarı belgeleyerek bağlı bulundukları belediyeye başvuru yapabilirler. Meteoroloji önceden yağış ihtimalini bildirdiği için doğal afet olarak görülmez. Bu sebeple belediyelerin gerekli önlemleri almak, altyapıları toplumun gereksinimlerine uygun hale getirmek gibi görevleri bulunmaktadır. Bu nedenle “Hizmet Kusuru” sayılarak suç duyurusunda bulunulabilir.

2. El Otomobiller İçin Tıklayın

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here