Geçmişten günümüze araba ve kahve kombinasyonlarının birçok birleşimine tanık olduk. Kafeinli içeceklerin veya diğer bir tercih olan çayın yanı sıra, genelde uyanık kalmak isteyen sürücülerin en yakın müttefiki kahvedir. Özellikle de önlerinde biraz zamanları ve uzun yolları olduğunu bildiklerinde kahve daha olası bir seçim olabilir. Uzun ve tehlikeli yollarda uykunun onları ele geçirmesinden korktuklarında da akla ilk gelen içecektir ve gece sürüşünden bahsediyorsak kahve vazgeçilmezlerimiz arasında yerini alır.

Geçmişten Günümüze Araba ve Kahve

Ancak araba ve kahve ilişkisi çok daha ileri gidiyor. Bazı otomobil üreticileri bu içeceği DNA’larında taşıyor gibi görünüyor. Peugeot’da durum bu. 19. yüzyılın başında Doubs’ta (Fransa’da) kurucusu Jean-Jacques Peugeot, hala sattıkları bir cihaz olan kahve öğütücüler yapmak için fabrikasını açtı. Torunlarının otomobil dünyasında şanslarını denemeleri için neredeyse bir yüzyıl geçmesi gerekiyordu.

Geçmişten günümüze Araba ve Kahve Kombinasyonu
Peugeot Araba ve Kahve Kombinasyonu

Son yıllarda, kahve ve araba arasındaki ilişki güçlenmiş gibi görünüyor, ancak durum tersine çalışıyor. Otomobil endüstrisinde başarılı olduktan sonra kahve alanına girmeye başlayan birkaç şirket var.

Volkswagen muhtemelen bu konudaki en dikkate değer örnek. 1950’lerin sonunda bazı araçlarında gösterge panelinde bir kahve makinesi seçeneği sunuldu.

Volkswagen Arabalarındaki Kahve makinesi
Volkswagen Arabalarındaki Kahve Makinesi

Lamborghini, 15 yıl önce ilk kahve makinesini piyasaya sürdü. Tıpkı araçları gibi, özel bir makineydi: Başlangıçta sadece 1.000 adet vardı. Ve her bütçe için erişilebilir değillerdi…

Lamborghini kahve makinesi
Lamborghini kahve makinesi

İtalyan Super Veloce firmasının kurucusu Paolo Mastrogiuseppe, büyük silindirli bir arabanın motorunu simüle eden kahve makineleri tasarlayarak iki tutkusu olan arabaları ve kahveyi birleştirmeyi başardı. Bazı modelleri ortalama bir arabadan daha pahalıya satıldı.

İtalyan Super Veloce, Araba motorundan kahve makinesi
İtalyan Super Veloce, Araba motorundan kahve makinesi

Handespresso‘nun arabaya getirmek için tasarladığı makineler çok daha erişilebilirdir. Bu üretici aynı zamanda Audi, Fiat, Suzuki veya Nissan gibi bazı üreticilerin arabalarında aksesuar olarak sunduğu portatif kahve makinelerinin de arkasında.

Handespresso Tarafından Üretilmiş Araba ve Kahve Kombinasyonu
Handespresso Tarafından Üretilmiş Araba ve Kahve Kombinasyonu

Belki de kahve ve araba ilişkisinin en tuhaf örneği 2010’da geldi. Bu, BBC bilim programı Bang Goes The Theory’nin Manchester’dan Londra’ya sadece kahve ile gidebilmek için uyarladığı bir Volkswagen Scirocco olan Car-puccino’nun ortaya çıkışına işaret ediyor. İki şehir arasındaki 300 kilometreden biraz daha fazla mesafeyi katedebilmek için aracın 70 kilodan fazla kahveye ihtiyacı vardı. Projenin arkasındaki bilim adamları, bir yakıt olarak bu ürünün benzinden 50 kat daha pahalı olacağını hesapladı. Sonuçlar ise kahvenin muhtemelen fincanlarda bulunmasının pompalardan akıtılmasından çok daha iyi olduğunu gösterdi.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here