Karlı havalarda araç kullanmak, usta şoförlüğün gösterileceği zeminlerdir.

Normalden kat be kat daha dikkat ve özen gösterilmesi gereken kış sürüşleri, eğer dikkatsiz ve tedbirsiz yapılırsa, ciddi sorunlara yol açacak bir durum haline gelebilir.

Hem kendi sağlığımız hem de trafikteki diğer herkes için kış koşullarına araç sürme tekniklerine ve tedbirlerine özenle dikkat edelim.

Karlı

Peki, karlı havalarda araç kullanmanın normal şartlarda sürmekten ne farklı vardır? Dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

Sizler için bir derleme yaptık;

1Kış Koşulları İçin Aracımızı Hazır Hale Getirmeliyiz!

En önemli adımlardan biri budur.

Öncelikle mutlak suret ile, kış aylarının gelmesi ile birlikte üreticinin uygun gördüğü hava koşullarının yaşanmaya başladığı andan itibaren kış lastiklerimizi kullanmamız gerekiyor.

Şu farkı özellikle belirtmek gerekir ki; kar lastiği ifadesi pek doğru değildir. Kış lastiklerini kullanmak için kar yağmasını beklemek bir hatadır.

Mevsim şartlarına bağlı olarak hava sıcaklığının belirli bir derecenin altına inmesi ile beraber kış lastiklerimizi araçlarımıza takmamız gerekiyor.

Daha sonra, aracımızın soğutma ve ısıtma sistemlerinin bakımlarını mutlaka yaptırıp, sıvı kontrolleri ile birlikte antifriz katkılarımızı eklememiz gerekiyor.

Silecek suyu içinde yine uygun sıvıları ve bagajımızda mutlaka kar koşullarına uygun bir zincir ya da son dönemde yaygınlaşan kar paleti veya kar çorabı denilen zincir çeşitlerini bulundurmalıyız.

Çekme halatı, takoz, reflektör, yangın tüpü, ilk yardım çantası gibi olmazsa olmazlarda elbette aracımızda yerini almalıdır.

Karlı

Daha konforlu sürüşler için yağmur kaydırıcı ve buğu önleyici kimyasalları da edinmeniz, dikkatinizin dağılmaması ve güvenli sürüş dinamikleri açısından avantaj sağlayan spreylerdir.

2Kış Ve Karlı Hava Koşulları İçin Kendimizi Hazır Hale Getirmeyi Unutmuyoruz!

Kış koşullarında araç sürmenin en önemli kurallarından biri, sabırlı olmaktır.

Olası bir kayma anında ve araç sürüşünde mutlaka soğukkanlı olmaya dikkat edin.

Hız her zaman felakettir ancak kış koşullarında daha çok ölümcüldür unutmayın.

Kış aylarında gideceğiniz yere 1 saat sonrası için randevu verin ve sakin, temkinli, sabırlı olarak yolculuğunuzu tamamlayın.

Ani gaz ve frenlemeler karlı hava koşullarında yapılacak en büyük hatadır. Kış aylarında araç kullanırken mutlaka yumuşak hareketler ile araç kullanmayı sürdürün.

Karlı

Aksi taktirde frenleme yaparken kızaklama riski, gaza basarken de patinaj ile yoldan çıkma riskiniz doğacaktır.

Eğer aracınız otomatik şanzımanlı ise kar için uygun olan moda almayı ihmal etmeyin.

Direksiyonu asla ani manevralar yapmadan kullanıyoruz. Karlı hava koşullarında 3.vitesten daha yüksek bir viteste aracınızı kullanmanızı tavsiye etmiyoruz.

Virajlara girerken de olabildiğince yumuşak hareketlerle dönmeye ve aracınızı düz bir doğrultuda tutmaya dikkat edin.

Karlı

Arabanız ister bir SUV, isterse dünyadaki en pahalı ve en teknolojik araç olsun, tekerler kar üzerine değdiği sürece kayma riski asla sıfırlanmaz. Bu sebeple aracınıza gerektiğinden fazla güvenmeyin.

Karlı ve kış koşullarında fren konusu oldukça önemlidir.

Fren aracınızın kayması için en büyük nedendir.

Bu sebeple fren yaparken dikkatli olun ve aracınız kaymaya başlarsa fazla fren yapmayın…

İkinci El İlanları

Tekerinize taş değmesin.

     

 

 

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here