Lamborghini Diablo Hakkında Bilinmeyenler

1
1740
lamborghini diablo

İtalyan otomobil üreticisi Lamborghini tarafından 1990 – 2001 arasında üretilen Lamborghini Diablo, otuz yılın ardından hala çok ikonik. Biz de bu araç hakkında bilinmeyen detayları derledik.

SV ismine sahip ilk araç

Lamborghini’nin en hızlı modellerine verdiği SV ismi, “Super Veloce” yani süper hızlı demektir. Diablo ise SV etiketi kullanılan ilk araçtır. Bu sayede Diablo VT’den farklı olan araç 486 HP’den 510 HP güce çıkartılmıştır. Ayrıca bu güç artışını kontrol edilebilir tutmak için ekstra soğutmalı daha büyük ön fren disklerine sahiptir.

ABS ve Elektronik Destekli Direksiyon Yoktu

1999 yılına kadar üretilmiş hiç bir Diablo ABS’ye sahip değildi. 1993 yılına kadar üretilen modellerde ise hidrolik direksiyon yoktu. Aracın ilk versiyonları 486 HP güç çıkışlı V12 bir motora sahipti ve durdurması oldukça zordu. Lamborghini, bu araçta hızlanırken çekişi sağlamak için dört tekerlekten çekişe sahip bir güç aktarımı kullanmıştı. Audi firmayı devraldıktan sonra aracın hızlanması kadar durmasının da önemli olduğunu fark edip, ABS eklemesini yaptı.

Lamborghini Diablo Bir Ralli Pilotu Tarafından Geliştirildi

diablo

Bu pilot ise asla sıradan biri değildi. 1977 WRC şampiyonu Sandro Munari aracın geliştirildiği zamanlarda testlerini yaptı ve eksiklerini söyledi.

Motor Kapağında İşli Silindir Ateşleme Sırası

Neredeyse VW Beetle zamanlarından kalma bir alışkanlık olan ateşleme sıraları, bu araçta da yazılıydı. Devasa V12 motor için gerekli olmasa da oldukça hoş bir detaydı.

İkinci El Lamborghini İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here