Mercedes-Benz S600’ün Öne Çıkan Özellikleri

0
1764

Mercedes-Benz S600’ün Öne Çıkan Özellikleri… Mercedes-Benz S600, paranın satın alabileceği en zengin lüks otomobillerden biridir. Arabalar duygu ve duygu uyandırma gücüne sahiptir. Mercedes-Benz, hayranlıktan lüks hissine kadar bir dizi duyguyu harekete geçiren bazı modelleri satışa sunmaktadır. 600 Pullman Guard veya Mercedes-Maybach S600 gibi son derece özel otomobiller bulunmaktadır.  Mercedes-Maybach 100 yıllık tarihi geçmişe sahiptir. Bu deneyim, markanın geleceği şekillendirmesine yardımcı olmaktadır. S600’ün uzun bir geçmişi var. Dikkatleri üzerine çeken ama aynı zamanda liderleri ve ünlüleri de cezbeden modeller sunmaktadır. Bu modellerden bazıları kesinlikle Mercedes-Maybach işbirliğinden gelen en havalı lüks otomobiller arasında yer alıyor.

S-Serisi

S-Serisi, kendi başına bir yaşam tarzını temsil etmektedir. ‘Special Class’ olarak bilinir. S600 bu gerçeğin altını çizmektedir. Kökleri W/180 / W182’ye dayanmaktadır. Yetmişli yılların başında piyasaya sürülen birinci nesil S-Serisi, ABS kullanımı bir yana, özellikle güvenlik odaklı olmasıyla yenilikçi bir tasarımdı. S600’ün deri direksiyon simidi ve deri gösterge paneli de dahil olmak üzere gösterişli iç tasarımıyla ortaya çıkmıştır.

S600’ün Uzun TarihiMercedes-Benz S600ün Öne Çıkan Özellikleri

W100 olarak da bilinen 600, satışa sunulduğunda yıl 1963’tü. 600 muazzam bir lüks otomobil olarak karşımıza çıktı. Hugh Hefner, Elizabeth Taylor ve Elvis Presley gibi yıldızların kendi 600 Pullman’larına sahip olduklarını unutmamak gerekir. Bu yüzden bu otomobil, satışa sunulduğu ilk yıldan beri oldukça popüler ve arzu edilen bir model olarak karşımıza çıktı. Otuz yıldan uzun bir süre sonra, W220 S-Serisi bu S600 modeliyle birlikte geldi. V12’nin 362 beygir gücü sağlayan bir M137 motoruyla çalışan S600, otomobil dünyasına farklı bir renk kattı. Ayrıca 2003 modeli, daha da fazla güç sağlayan M275’e sahipti. Son derece sessiz, kusursuz ve güçlü motora sahip olan S600’ün tek amacı; sahibinin isteklerini yerine getirmekti.

Lüks SürüşMercedes-Benz S600ün Öne Çıkan Özellikleri

Mercedes-Benz, 2014 yılında Detroit Otomobil Fuarı’nda S600‘ü gösterime sundu. Mercedes-Benz bile bunu “Lüksün Özü” olarak tanımlamaktadır. Geniş ve uzun oranları, çizgisel tasarımı, aracın karakterini ortaya koymaktadır.

 İç MekanMercedes-Benz S600ün Öne Çıkan Özellikleri

S600 adının neden sınıf ve lüksle ilişkilendirildiğini, aracın iç tasarımına bakınca daha rahat anlayabiliyoruz. Mercedes-Benz’in bir Jet Fighter’a benzettiği dokunmatik yüzey ve baş üstü ekran gibi ekstra küçük teşvikleri, aracın muhteşemliğini arttırmaktadır. Ayrıca S600’ün evrimi, bize iç tasarımın nasıl bu kadar zengin bir tarza sahip olduğuna dair bir ipucu veriyor. 2001 S600 ve deri döşemesi ve sizi kraliyet gibi hissettiren, ısıtmalı, tamamen ayarlanabilir ve bel desteği için tasarlanmış koltuklarla saati milenyumun başlangıcına götürüyor.

Kaputun AltındaMercedes-Benz S600ün Öne Çıkan Özellikleri

S600, Detroit Otomobil Fuarı’nda tanıtılan 6.0 litrelik V12 bi-turbo motoru kısa sürede bu S-Serisinin yıldızı oldu. 530 beygirlik devasa bir güç sağlayan otomobil, eski nesillerine göre çok daha güçlü ve farklı olarak karşımıza çıktı. Sonuç olarak sahibinin her isteğini yerine getirmek için tasarlanan motor, aracın efsane olmasına yardımcı olmaktadır. Gerektiğinde spor arabalar kadar hızlı giden S600, sürücüye ve yolculara son derece konforlu ve güvenli bir ulaşım sağlamaktadır. Bu yüzden Mercedes-Benz’in ürettiği S600, tarihe geçen en farklı ve başarılı otomobillerden biridir.

S600’ün onu daha da görkemli yapan diğer özelliklerinden bahsetmemek suç olur. 2015 S-Serisi modelinde MAGIC BODY CONTROL süspansiyonu, aktif kör nokta asistanı ve aktif şerit takip asistanı bulunmaktadır. Mercedes-Benz’in S600 modelinin önceki nesillere göre yüzde 21 daha düşük olduğunu söyleyerek yakıt verimliliğini övdüğünü de söylemeliyiz.  S-Serisi S600, kesinlikle yalnızca abartılı bir sürüş ve buna uygun güçlü bir motorla övünmekle kalmaz, aynı zamanda “lüksün özü”nü de vaat etmektedir.

Mercedes Maybach S600

Standart S-Serisi’ni Mercedes-Maybach ile karşılaştırdığımızda, standart model kesinlikle klas bir sürüşe sahip. Fakat Mercedes-Maybach, modelin ihtişamını arttırmaktadır. Sadece iç kısım daha gösterişli olmakla kalmıyor, aynı zamanda daha uzun aks mesafesinin görkemi otomobil tutkunlarını sersemletiyor.

S600 Guard

S600 Guard, gövdesi özel çelikle güçlendirilmiş, bu ekstra korumayı sağlayan PE ve aramid bileşenlere sahip olan bir otomobildir. Camın içi, kırılmaya karşı koruma için polikarbonat ile kaplanmıştır. 530 beygir gücü sağlayan bir V12 motor tarafından desteklenmektedir.

S600 Pullman Guard

“Mercedes-Benz S600’ün Öne Çıkan Özellikleri” adlı içeriğimizdeki son model ise Pullman Guard versiyonudur. S600 Pullman Guard, Mercedes-Benz’in otuzlu yıllarda bildiği Pullman limuzin geleneğini yeniden canlandırıyor. 2008 Mercedes-Benz S600 Pullman Guard, S600 Guard’da gördüğümüz korumayı sunmaktadır. Fakat  uzun dingil mesafesi ile bu limuzin başları döndürmeye devam ediyor. 517 beygir gücü sağlayan on iki silindirli bi-turbo motorla çalışmaktadır. Koruma, şasisine zırh çeliği takviyesiyle gelir ve el bombası parçalarına bile direnç sunar. Ön hava yastıkları, yan hava yastıkları ve NECK PRO lüks koltuk başlıkları gibi kabin içindeki güvenlik özellikleri, aracın en önemli özelliklerinden bazılarıdır. Ayrıca iç mekan, seçkin deri döşemelere sahiptir. İnce ahşap dokunuşlarla lüksün özü tamamlanmaktadır.

İkinci El Mercedes-Benz İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here