Michael Jackson Kimdir, Favori Arabası Hangisiydi? Dünyanın kabul ettiği en iyi şarkıcılardan biri olan Michael Jackson farklı yaşam tarzı ve stiliyle dikkatleri her zaman üzerine çekmeyi başardı. Üstelik cesur şarkılarıyla birçok mesaj vermeyi de ihmal etmeyen Michael Jackson, günümüzde popülerliğini kaybetmeyen nadir şarkıcılardan biridir.

Michael Jackson Kimdir? Michael Jackson Kimdir

Michael Joshep Jackson, 29 Ağustos 1958 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nin Indiana eyaletinin Gary kasabasında doğmuştur. Indiana Gary, Chicago’nun güney doğusunda yer almaktadır. 2010 nüfus sayımına göre nüfusu 80.294’dir. Indiana eyaletinin en büyük yedinci kenti olan bu şehir, The Jackson 5 ailesinin doğduğu yer olarak da tanınmaktadır. “Popun Kralı” olarak anılan Michael Jackson; Afro-Amerikalı şarkıcı, müzisyen, besteci, söz yazarı ve dansçıdır. Ayrıca toplamda 9 dokuz çocuklu olan Jackson ailesinin yedincisidir.

Michael Jackson, babasının kurduğu Jackson 5 grubunda 1964 yılında henüz 6 yaşındayken müzik yaşamına atılmıştır. Daha sonra Off the Wall, Thriller, Bad, Dangerous, Hıstory  gibi milyonlarca satan solo albümlere imza atan Jackson, büyük bir şöhret kazanmış ve popun kralı olarak anılmaya başlanmıştır. Thriller albümü 55 milyon üzeri ile dünyada en çok satan 1. albümdür. Ayrıca ABD’de en çok satan 1. albümdür.

Michael Jackson Neden ve Ne Zaman Öldü?

Etrafınızda sık sık “Michael Jackson yaşıyor mu?” sorusu duyabilirsiniz. Ancak ölümünden önceki son yıllarda bazı ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşmıştır. Üç çocuk babası olan Michael Jackson, 25 Haziran 2009 günü Los Angeles’taki evinde geçirdiği rahatsızlık sonucu koma halinde hastaneye kaldırılmış fakat kurtarılamamıştır. İlk zamanlarında ölüm nedeni kalp durması olarak söylenmiştir. Ancak Los Angeles Adli Tıp Kurumunun yaptığı otopsi ile ölüm nedeninin uykusuzluk tedavisinde kullandığı çok güçlü ve tehlikeli ilaçlar olduğu saptanmıştır. Olayın cinayet olmasından şüphelenilmekle birlikte Jackson’ın şahsi doktoruna Şubat 2010’da “kazara ölüme sebebiyet verme” suçundan dava açılmıştır. Bu dava doktorun mahkeme kararıyla hapis cezasına çarptırılmasıyla sonuçlanmıştır.

The Jackson 5The Jackson 5 grubu kimlerden oluşuyor

The Jackson 5, daha sonrasında The Jacksons olarak adı değiştirilen beş erkek kardeşten oluşan müzik grubudur. Michael Jackson’ın babası bir fabrika işçisiydi fakat müziğe olan tutkusunu da bırakmak istemiyordu. Babası tarafından kurulan bu grup, Amerikan Popüler Müzik‘inin en ünlü ailesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Grup üyeleri Jackie JacksonTito JacksonJermaine JacksonMarlon Jackson ve Michael Jackson‘dır. Ayrıca bu grup, 1970’lerin en ünlü müzik gruplarındandır.

Michael Jackson Favori Arabası Hangisiydi?Michael Jackson kimdir

devasa mülkleri, diğerleri arasında sayısız Grammy ve Guinness Dünya Rekoru’nu içeren çok sayıda ödülün yanı sıra, Jackson ayrıca geniş bir araba koleksiyonuyla da kamuoyunda biliniyordu. Çok yönlü koleksiyonunu açıklayan “King of Pop” otomobiller konusunda da oldukça bilgilidir. 75 araçtan oluşan koleksiyonunda en çok sevdiği arabası, 1985 Mercedes-Benz 500 SEL modeliydi. 1985 Mercedes-Benz 500 SEL, zamanında bir amiral gemisi sedandı. Bu araba, 1991 yılına kadar üretilip, satışa sunulmuştur.

Michael Jackson’ın en sevdiği araba olan Mercedes-Benz 500 SEL’e baktığımız zaman  lüks olanaklarıyla güzel bir gövde stiline sahip olduğunu görebiliyoruz. V8’in sağladığı 302 beygir gücü kadar yüksek bir çıkış ve iyi Alman Mühendisliği ile bir araya getirilmesi, aracın çok sevilmesinin nedenini açıklamaktadır.

Michael Jackson vefat etmeden önce tarihte büyük bir iz bıraktı. Jackson, pop eğlencesinin yolunu açtı ve bu, kariyeri boyunca kazandığı birden fazla Grammy Ödülü ile vurgulanan çeşitli müzikal başarılarıyla açıkça görülmektedir. Bilmeyenler veya konuyu takip etmeyenler için Jackson, California’da Neverland Ranch olarak bilinen çok pahalı ve son derece lüks bir malikaneye sahiptir. Kariyeri büyüdükçe, Jackson artık halka açık yollarda araba kullanamadı. Bunun nedeni pop yıldızının izlendiğini, takip edildiğini düşünmesiydi. Ancak 2600 dönümlük arazisinde birçok farklı aracını test edebiliyordu. Çok sevdiği aracına ne olduğuna gelirsek, Jackson aracını teyzesine hediye etti. Teyzesinin ölümünden sonra araç Amerika’da popüler bir müzeye verildi.

İkinci El Mercedes Benz 600 SEL İlanları 

Michael Jackson’ın En İyi Şarkıları

Michael Jackson’ın birçok farklı şarkısı bulunmaktadır ve bu şarkıların hepsi birbirinden daha fazla popüler olmayı başarmaktadır. Michael Jackson’ın en iyi şarkılarını sıralayacak olursak;

  1. Billie Jean – Michael Jackson
  2. Smooth Criminal – Michael Jackson
  3.  Bad – Michael Jackson
  4. They Don’t Care About Us – Michael Jackson
  5. Earth Song – Michael Jackson

Michael Jackson’ın Filmleri ve Belgeselleri

Michael Jackson’ın birçok farklı filmi ve belgeseli bulunmaktadır. Üstelik şu anda proje halinde “Popun Krali” adında çekilmesi beklenen bir filmi daha vardır. Kısaca Michael Jackson’ın filmlerini ve belgesellerini sıralayacak olursak;

  1. Michael Jackson’s This Is It
  2. Michael Jackson: The One
  3. Moon Walker
  4. Remember The Time

İkinci El Mercedes-Benz 560 SEL İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here