Mr Bean’in Arabası Hakkında Bilinmeyenler… Mini, Mr. Bean serisini gülünç komedi yapan etkili ve önemli bir araçtır. Mr. Bean serisi boyunca, sadık İngiliz olarak Rowan Atkinson her zaman ikonik İngiliz Mini’sini kullanmaktadır. Gülünç asma kilidiyle küçük yeşil Mini’si gösterinin en unutulmaz bölümlerinden biridir. Rowan Atkinson her zaman bir İngiliz’i oynuyor ve bazen İngilizliğini vurgulamayı seviyor. Tıpkı bir İngiliz gizli ajanını oynadığı ve adı “İngiliz” olan James Bond’un yarı parodi filmi “Jonny English” üçlemesinde olduğu gibi…

Aslında gösteri sırasında Bay Bean’in bir değil iki değil altı farklı Minisi var. Bu Minilerin ve çekimlerde kullanılan farklı arabaların arkasındaki hikayeyi, seriyi daha da zenginleştiriyor. Bu yüzden bu dizi tüm dünyada ün saldı. İngilizce konuşulmayan ülkelerde onu bu kadar popüler yapan kısımlardan biri, fıkraların hiçbirinin tercüme edilmesine gerek olmamasıdır. “Mr Bean’in Arabası Hakkında Bilinmeyenler” adlı içeriğimizde, Mini hakkındaki birçok bilgiyi derledik.

İlk Mini

Çekimlerde yeşil ve siyaha boyanmış 3 Mini kullandılar. Ayrıca çekimler sırasında motorsuz kullanılan ve tank tarafından ezilen iki yeşil Mini daha vardı. Çekimler sırasında gerçekten de ezildiler. Çekimler sırasında ekip, parçaları bir Mini’den diğerine değiştirirdi. Bildirildiğine göre bu Minilerden sadece biri bugüne kadar hayatta kaldı.

Mr. Bean’in ilk Mini’si aslında turuncu renkteydi. RNT 996H plaka kaydı ile gördük. Bu ilk Mini, 1969 BMC Mini MK II modeliydi. İkonik Mini’sinin her zaman yeşil olmadığını unutmak kolay olsa da ilk Mini modeli, turuncu renkteydi. Ayrıca bu araç, Ocak 1990’da yayınlanan “Mr. Bean”in ilk bölümünde ortaya çıkıyor.

İkinci Mini

Mr. Bean’in ikinci Mini’si 1977 İngiliz Leyland Mini 1000’di. Siyah başlıklı ikonik Austin Citron Green rengiydi. SLW 287R plaka numarasını taşıyordu. Chieftain İngiliz ana muharebe tankı  tarafından ezilen bu Mini’ydi. Bu, park yerini yaramazca ACW 497V olarak kayıtlı aynı Mini ile değiştirdikten sonra olmuştu.

Diğer Miniler

Bay Bean’in başka bir aynı Mini kayıtlı SLW 287R’yi sürdüğünü görüyoruz. Dördüncü bir Mini, 1997 yapımı Mr. Bean adlı C607 EUW filminde kullanıldı. Bu Mini’nin olduğu sahne son kesimi yapmadı fakat genişletilmiş DVD versiyonunda görülebilir. YGL 572T numaralı “Mr. Bean’s Holiday” adlı bir sonraki filmde “Nissan Amarillo Sarı” olarak karşımıza çıkan Mini gördük. 1979 yapımı Austin Morris Mini, Comic Relief için yapılmış 2015 Mr. Bean skecinde rol alıyor.

Mr. Bean Eşyaları Nasıl Taşır? Mr Beanin Arabası Hakkında Bilinmeyenler

Bean’in taşımak istediği ev eşyaları var fakat sorun şu ki sadece bir Mini’si var. Elbette bir Mini’de o kadar fazla yer yoktur. Bu yüzden Mr. Bean’in oldukça eğlenceli taşıma sahneleri karşımıza çıkmaktadır. Örnek olarak “Do-It-Yourself Mr. Bean” bölümünde, onu çatıya bağlı bir koltukta otururken ve aracın kumandalarına bağlı ipler ve paspas ile aracı oradan kontrol ettiğini görüyoruz.

Tank Sahneleri Mr Beanin Arabası Hakkında Bilinmeyenler

“Go Back To School Mr. Bean”de bir tank tarafından ezilen Mini modeli, oldukça komik bir sahneyi seyirciyle buluşturuyor. Ayrıca seri boyunca toplam dört Mini’nin ezildiği görülüyor. Diğer üçü ise; Bay Bean’in çatıdaki bir koltukta sürdüğü bölümden taklitçi Mini, ACW 497V numaralı 1980 Austin Morris Mini 1000 ve kırmızı Mini modelidir.

Mr. Bean Serileri

Mr. Bean dizisi 1 Ocak 1990’da başladı. 15 Aralık 1995’te “The Best Bits of Mr. Bean” ile sona erdi. O dönemde toplam 15 bölüm yapıldı ve ardından iki uzun metrajlı film çekildi. Rowan Atkinson ayrıca 2012 Londra Yaz Olimpiyatları’nın açılış töreninde Mr. Bean karakteriyle göründü. Böylece Dünya çapında en sevilen İngiliz TV komedi dizilerinden biri haline geldi.

Mini’nin TarihiMr Beanin Arabası Hakkında Bilinmeyenler

Mini, çok küçük ve dört yetişkin için rahat olduğu için benzersiz tasarımıyla popüler hale getirilen küçük bir İngiliz arabasıdır. Aynı zamanda Süveyş Krizi’nde ekonomik ve düşük yakıt tüketimine sahip olduğu için popülerdi. Ayrıca Mini virajlarda ne kadar iyi performans gösterdiğiyle de dikkat çekiyordu. Bu yetenek, onu yarış için eğlenceli bir araba yaptı. İlk olarak 1959’da üretildi ve o zamandan beri en ikonik İngiliz otomobillerinden biri haline geldi.

Son olarak “Go Back To School Mr. Bean” bölümünde Mr. Bean’s Mini’yi ezdiğini gördüğümüz dev tank bir Chieftain ana muharebe tankıdır. Chieftain, Soğuk Savaş boyunca Birleşik Krallık’ın ana muharebe tankıydı ve ilk kez 1966’da tanıtıldı. Sonunda yerini Challenger I aldı ve 1995’te İngiltere’de emekli oldu.

İkinci El Mini Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here