Otomobilinize Değer Katacak Hafta Sonu Aktiviteleri!

3
1787

Sizler için hafta sonu yapabileceğiniz eğlenceli bir kaç etkinlik araştırdık.

Covid-19 salgınının büyük artış gösterdiği bugünlerde, sosyal ortamlara karışmamak, kapalı ortamlarda zaman geçirmemek, insanlar ile sosyal mesafeyi korumak ve hijyen kuralları çok büyük önem arz ediyor.

İnsanların bilinçsiz davranışları neticesinde vaka sayılarının tekrar yükselişe geçtiği bugünlerde sizlere tavsiyemiz, elinizden geldiği kadar izole olmanız ve ne kendinizin ne ailenizin ne de diğer herkesin hayatını riske atmayınız.

Bu bağlamda hafta sonraları kendinize bir aktivite ararsanız, aracınız ile ilgili bir kaç fikir verebilmemiz mümkün olacak. Hem aracınızın daha güzel görünmesini sağlayacak bununla beraber fiyatını bile artırmış olabileceksiniz.

1Hafta Sonu Etkinliği Far parlatma

İnternet üzerinden kolaylıkla araştırıp alabileceğiniz ve kendi başınıza keyifle yapabileceğiniz bir işlem far parlatma işidir.

Yıllara bağlı olarak , farlarda sararma ve deformasyon meydana gelir. Bu durum arabanızın daha eski ve bakımsız görünmesine sebep olur.

Eğer evinizde bir şarjlı matkap var ise , aparat yardımı ile çok daha pratik olarak kullanabileceğiniz malzemeler mevcut.

cam çizikleri için seryum oksit denilen bir kimyasal toz satılıyor. Bununla camlarda ki çizikleri giderebilirsiniz.

2Yalıtım ve Ses Giderme

Trim seslerinden şikayetçi iseniz, elinizde tornavida biraz tutuyor ise 🙂 bu seslerden kurtulmak için size bir hafta sonu etkinliği daha ;

Aracınızı torpido bölümünü , özellikle ses gelen yerleri nazikçe söküp, temizleyip ve yalıtım malzemeleri kullanarak daha sağlam ve sessiz bir hale getirebilirsiniz.

Özellikle ek yerlerine ve havalandırma ızgaralarının montaj yerlerine, vida monte edilen noktalara, bez bant ile uygulama yaparsanız çok daha sessiz ve çıtırtılar olmadan yolculuklar yapabilirsiniz.

Ayrıca kapı kartonlarını sökerek iç kısmına yalıtım yapabilir, cam krikosunu, spreyler ile yağlayarak daha kolay ve sessiz çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Yalıtım malzemeleri internette kolaylıkla bulunan yapışkanlı bir malzemedir. Ve uygulaması kolay bir işlemdir.

Aynı zamanda ön torpido ve cam bölümünün birleştiği yere internette satılan contalardan koyarak da trim seslerinin azalmasını sağlayabilirsiniz.

3Hafta Sonu Keyfi! Pasta-Cila Ve Yıkama 🙂

Eğer yeriniz müsait ise çok keyifli bir işlemdir. Elbette pasta-cila işlemi önceden araştırılması gereken ve dikkatli yapılması gereken bir olaydır.

O yüzden araştırmanızı yapıp, aracınızın boyasına zarar vermeyecek şekilde uygulamanızı tavsiye ederiz.

Hızlı cila ürünlerini yıkama yaptığınızda kullanarak daha parlak bir görüntü elde edebilirsiniz.

Yine matkap için satılan aparatları alarak araç koltuklarınızı temizleyebilir ve çocuklarınız için bakterilerden arınmış bir ortam yaratabilirsiniz.

İkinci el otomobil ilanlarını incelemek için tıklayın.

Tekerinize Taş değmesin.

3 YORUMLAR

  1. Far parlatma işinde dikkatli olmakta fayda var. Zımparayı eline alıp far parlatıcam derken eskisinden kötü hale getirmeyin. Bir bilene danışın derim

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here