Sung Kang’ın Ödüllü Datsun 240Z’si Hakkında Bilinmeyenler… Sung Kang, yapım şekli ve tasarımı nedeniyle Datsun 240Z’yi “Fugu Z” uluslararası bir sosyal medya arabası olarak adlandırmaktadır. Çoğu insan proje arabaları yapmanın ne kadar eğlenceli olduğunu bilir. Ancak Türkiye’deki ekonomik koşullar ve kaydıraktan kayan çocuk gibi değişken ruh haline sahip olan döviz kurlarından dolayı proje arabası yapma fikri, hayallerimizde bile yer alamamaya başladı. Dünyadaki her proje arabasının anlatacak farklı bir hikayesi vardır. Proje arabası inşa etmek, bir arabayı sahibinin kişisel zevkine göre değiştirmekten daha fazlasıdır. Ortak bir hedefe ulaşmak için bir araya gelen otomobilleri aynı tutku ve sevgiye sahip insanların yaratıcı fikirlerini ortaya çıkarmaktadır. Bunun bir örneği, belki de Tokyo Drift’ten Han olarak daha iyi bilinen Hızlı ve Öfkeli’nin yıldız oyuncusu Sung Kang’ın sahibi olduğu Datsun 240Z’nin ilginç hikayesidir.

Gelecek planları

Birçok proje arabası gibi, Sung Kang’ın proje aracı içinde her zaman iyileştirmeye yer vardır. Fugu Z’nin son kez ortaya çıkmasından bu yana epey zaman geçti. Bu yüzden bir dahaki sefere gördüğümüz zaman Sung Kang’ın istediği gibi araba çift turbo gücüne sahip olabilir. Sung Kang, Fugu Z’nin evrimini dünyayla paylaşmak ve hikayeyi kendi deneyimlerinden yola çıkarak anlatmak istiyor. Bu yüzden Fugu Z’yi bir öğrenme görevinde daha da rafine etmek için farklı projeler geliştiriyor.

Gran Turismo ÖdülleriSung Kangın Ödüllü Datsun 240Zsi Hakkında Bilinmeyenler

Araba, Kuzey Amerika’nın en büyük özel otomobil fuarlarından biri olan Las Vegas’taki 2015 SEMA fuarında görücüye çıktı. Mütevazı 240Z’yi Fugu Z’ye dönüştürmek sadece üç ay sürdü. Jüri, otomobili ve ilginç hikayesini çabucak fark etti ve “En İyi Asya İthalatı” ve “En İyi Gösteri” ödülüne layık gördü. Gran Turismo ödülü, şimdiye kadar yapılmış en ikonik video oyunlarından birinde oynanabilir bir araba olarak ölümsüzleştirilmek için yeterliydi.

Verimli Motoru ve Fugu Z EtkisiSung Kangın Ödüllü Datsun 240Zsi Hakkında Bilinmeyenler

Fugu Z’nin stok motoru L24, yalnızca 138 ila 151 hp arasında üretilip, 4 vitesli düz şanzımanla eşleştirilmiştir. Bir ray yapısı için bu sistem, modern standartlar için yeterli değildir. Bunun yerine Sung ve ekibi, Nissan Skyline GT-R’nin efsanevi motoru olan RB26DETT için stok aktarma organlarını değiştirdi. Bununla birlikte Greddy motoru tamamen çift turbolu bir güç santralinden yüksek devirli, doğal emişli bir birime dönüştürdüğünden bu başlangıçta sıradan bir RB26DETT değildi. NA RB26 245 whp üretti, Twin turbodan çok daha az olsa da bireysel gaz kelebeği gövdeleriyle daha iyi ses vermektedir.

Doğal emişli RB26 motorunun sağladığı güç artışı sayesinde, Fugu Z artık daha iyi bir güç-ağırlık oranına sahiptir. Ayrıca, 4 vitesli şanzıman, güç bandında daha iyi kalması için bir RB25’ten gelen 5 vitesli bir ünite ile değiştirilmiştir. Fugu Z’de ayrıca, günlük sürüşte affedilmeyen hidrolik direksiyon sistemi bulunmamaktadır. Bu yüzden sürücüye hareketli koşular ve pist günü oturumları sırasında direksiyon üzerinde muazzam miktarda geri bildirim sağlamaktadır. Fugu Z, 2015 yılında sosyal medyada çok popülerlik kazandıktan sonra diğer Datsun 240Z’ler de o sırada değer kazandı. Dünya çapında ikinci el Datsun 240Z araba fiyatları %30 arttı.

Tasarım

Öncelikle Fugu Z, Rocket Bunny’nin geniş çamurlukları otomobilin klasik hatlarına dahil etme biçimiyle ayırt edici bir dış görünüme sahiptir. İşlevsel spoyleriyle birlikte benzersiz bir ön tampon tasarımına sahiptir. Renk seçimi bile klasik Datsun boya kodlarına sadık kalınarak özenle seçilmiştir. Kilimanjaro Beyazı, aracın oldukça gösterişli olmasını sağlamaktadır. Ayrıca Nitto NT01’e takılan 17 inçlik Volk Racing TE37V jant seti, üzerinde Fugu Z adının yazılı olduğu fren kaliperlerini ortaya çıkarıyor.

Fugu Ne Demek? fugu

“Fugu” adı, Japon mutfağının en ünlü yemeklerinden biri olan balon balığı ile ilgilidir. Hazırlık çalışmaları yanlış yapıldığında insanlar için ölümcül derecede zehirli olabileceğinden, yemeği insan tüketimi için hazırlamak şeflerin yıllarca eğitim almasını gerektirir. Sung Kang, 240Z’ye Fugu Z adını verdi ve bu ilhamı Tokyo Drift‘in çekildiği günlerde yemeği yerken aldı. Fugu’nun tıpkı bir yarış arabası gibi olduğunu ve uygun şekilde hazırlanmadığında başınızı büyük belaya sokabileceğini söyledi.

Aracın Arkasındaki HikayeProje arabası Sung Kang

“Sung Kang’ın Ödüllü Datsun 240Z’si Hakkında Bilinmeyenler” adlı içeriğimizde son olarak aracın arkasındaki hikayeye değinmeliyiz. Restorasyon işleri ve performans yükseltmeleri söz konusu olduğunda Datsun 240Z modeli bu işler için yabancı değildir. Bahsettiğimiz gibi Datsun 240Z, 2015 yılındaki SEMA fuarında ilgi odağı olmayı başardı. Sung Kang’ın başlangıçta arabayı, SEMA Fuarında sergileme niyeti yoktu. İlk aşamalarında yalnızca 240Z’nin üç arkadaşıyla paylaşılan güvenilir bir yarış arabası olmasını istedi. Ancak sosyal medya sitelerinde popüler hale geldiğinde yapım yönü tamamen değişti.

İkinci El Proje Yapılabilecek Klasik Araç İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here