Trafik Levhaları Ne Anlama Geliyor?

1
7356

Trafik levhaları , anlamlarını bilmek konusunda büyük çoğunluğumuzun eksik olduğu bir konudur.

Trafikte daha saygılı ve sabırlık olmak, yaya ve motosikletler için öncelik tanımak ve trafik kurallarına uyarak hem kendimizi hem başkalarını korumanın çok önemli olduğunu kavramamız gerektiğine inanıyoruz.

Özellikle trafik levhalarının anlamı ve ilk yardım bilgisi konusunda daha çok içerik oluşturarak, arabam.com ailesi olarak bu konuda bir bilinç oluşturmak bizi mutlu edecektir.

Trafik, kuralları hayat kurtarıcı öneme sahiptir. Bugün bu konuya dikkat çekmek ve sizlere bazı bilgiler vermek amacıyla bir derleme yaptık.

1Trafik Levhalarına Dikkat Ediyor muyuz ?

Araç kullanırken sürekli önümüze levhalar çıkıyor. Dikkat edip bakıyor muyuz ?

Trafik kuralları , trafik düzeni için çok büyük önem arz ediyor. Trafik levhalarının anlamını öğrenip takip etmek çok önemli bir husustur.

2Trafik Levhaları Ne İşe Yarar ?

Trafik levhaları, trafik düzeni ve güvenliği açısından hayati öneme sahiptir.

Şehir içi trafikte ve şehirler arası yolculuklarda trafik levhaları, yol gösterici pozisyondadır. Yapılması ve dikkat edilmesi gerekenler konusunda bilgi verici levhalardır.

3Trafik Levhalarının Anlamları

Kırmızı ışıklar ve ya yaya geçitleri gibi trafik içerisindeki her türlü kural için yol gösterici levhalar üretilmiştir.

Özellikle yol verilmesi gereken noktalar ve yaya geçitleri ile ilgili levhalara lütfen özen gösteriniz.

Girilmesi yasak olan yollar ve hangi yollarda hangi taşıtların gidebileceği konusunda da kurallar belirlenmiş ve levhalar ile gösterilmiştir.

Kavşak içlerinde ki öncelik konusundaki bilgi eksikliği, kavşakların tıkanmasına ve kazaların olmasına sebebiyet vermektedir.

Alt geçit, üst geçit,tren yolları, tali yol, ana yol bağlantı noktalarında ki levhaları da takip etmek oldukça önemli bir konudur.

trafik levhaları

Park edilmesi yasak olan yerlerde park etmemek, hastahane ve yasak olan yolları kullanmamak ve işgal etmemek, otobüs duraklarına park etmemek, trafik kuralları açısından oldukça önemli bir konulardır.

trafik levhaları

Uzun yolculuklarda , bilmediğimiz yolları kullanırız. Bu anlamda virajlar kazalar açısından oldukça önemlidir. Uzun yolculuklarda virajlardan önce koyulan levha ve işaretler , virajın tehlikesi ve keskin olup olmadığı konusunda bize yol gösterir.

Aynı zamanda kar olabilecek yollar, bağlantı yollarının olup olmadığı , engebeli veya kaygan zemine sahip olabilecek yollar içinde trafik levhaları bulunmaktadır.

trafik levhaları

Yol çizgileri ile belirlenmiş bazı kurallar olduğunu da unutmayın ve düz çizgi olan yollarda lütfen sollama yapmayın.

Trafik hepimizin için önemli ve kuralları herkes için bağlayıcıdır.

Bisiklet, motosiklet ve yayalar için öncelik olduğunu benimsemek çok önemli ve kazaların yaşanmaması aynı zamanda refah düzeyi olarak saygınlıkla anılmak için bir ülkenin trafik düzeni ve saygı olayı çok önem arz etmektedir.

Bu yazı ile beraber , trafik kuralları konusunda daha hassas olunacağını düşünüyor ve bilgi sahibi olma konusunda size bir heves vermek istiyoruz.

İkinci El Otomobil İlanları

Tekerinize taş değmesin.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here