Ülkemizde Satılmayan Arabalar: Genesis G70… Bildiğimiz üzere ülkemizdeki satışa sunulan araçlar genellikle Türk tipi aile yapısına ve vergilere bağlı olmaktadır. Bu yüzden birçok efsanevi araba modellerine ulaşamamaktayız. Güney Koreli otomotiv üreticisi Genesis’in G70 modeli de ülkemize gelmeyen modellerden olmaktadır. Öncelikle Genesis birçok farklı modelde araba üretmektedir. Ayrıca araba modellerinin birçoğu tasarımları ve teknik özellikleri ile insanları etkilemektedir. Genesis G70 modeli de harika bir araba olmaktadır. Yetenekli ve kullanışlı turbo-dört silindir motoru, aracın karakterini belirlemektedir. Sahip olduğu motor yüzünden kusursuz bir sürüşe ve ustaca yol tutuşuna sahiptir. Ayrıca iç mekanında kullanılan malzemeler de aracın hissiyatını iyileştirmeye devam etmektedir. Kullanımı gayet kolay olan Genesis G70, birçok standart özelliğe sahiptir.

Genesis G70 Ülkemizde Satılsaydı Ne Olurdu? Ülkemizde Satılmayan Arabalar: Genesis G70

Öncelikle Genesis G70 ülkemizde satılsaydı bilindik markaların başarılı modelleri kadar başarılı olabilirdi. Bunun en önemli sebebi; aracın yetenekli ve birçok farklı avantaja sahip olmasıdır. Genesis G70, güncellenmiş iç ve dış tasarımıyla oldukça avantajlı durmaktadır. Ayrıca satışa sunulduğu ülkelerde büyük bir dokunmatik ekran (10.25 inç), navigasyon, ısıtmalı ön koltuklar, arka koltuk hatırlatıcısı ve araç çıkış uyarısı gibi daha birçok farklı standart özelliklerle birlikte satılmaktadır. Dikkatimizi çeken bir diğer özellik ise aracın bütün motor seçeneklerinin otomatik şanzımanlı olmasıdır. Fakat 2021 yılı öncesi modellerde manuel şanzıman seçeneği de bulunmaktadır. Sonuç olarak Genesis G70, ülkemizde çok fazla sevilebilecek bir araba modelidir. Özellikle sunduğu özellikler ile insanları kolaylıkla etkileyebilmektedir.

Genesis G70 – Kia Stinger – BMW 3 Serisi KarşılaştırmasıÜlkemizde Satılmayan Arabalar: Genesis G70

Öncelikle sizler için belirlediğim ülkemizde satışa sunulan iki farklı model ile Genesis G70’in karşılaştırmasını yapacağım. Böylece Genesis G70’in neden ülkemizde satışa sunulması gerektiğini daha rahat anlayacağız. Öncelikle BMW 3 serisi, Türkiye’deki en popüler araç modellerinden biridir. Tabiri uygunsa BMW 3 Serisi, yarım altın gibi her zaman değerli ve güvenilir bir model olmaktadır. BMW 3 Serisi’nin sportif tasarımı, güçlü motoru ve ikinci elde artan değeri, en büyük avantajlarından bazılarıdır. Genesi G70’e göre BMW, yolcular ve bagaj hacmi için daha fazla alana sahiptir. Fakat spor sedanlar sağlam motorlara, hızlı ivmelenmeye ve atletik yol tutuşa sahiptir. Ayrıca iki aracında sahip olduğu üstün yakıt ekonomisi, birbirleri arasındaki benzerliği arttırmaktadır. BMW 3 Serisi ve Genesis G70’i kıyasladığımız zaman öncelikle Genesis’in iç malzeme yapısının daha kaliteli olduğunu görmekteyiz. Bu yüzden iç mekana önem veren insanlar, Genesis G70’i tercih etmelidirler. Ayrıca Genesis G70’in standart özellikleri, BMW 3 Serisinden çok daha fazla olmaktadır.

Maalesef ki Kia Stinger modelleri de ülkemizde tutmayan arabalar serisine dahil olmaktadır. Ayrıca Genesis G70, Kia Stinger modeli ile birçok konuda benzerliğe sahiptir. İki otomotiv üreticisinin sahipleri Güney Koreli olduğu için bu benzerlik doğal karşılanmaktadır. Öncelikle  Her ikisi de standart turboşarjlı dört silindirli motora ve çift turbo V6 seçeneğine sahiptir. Ayrıca zengin iç mekana ve karşılaştırılabilir yakıt ekonomisi tahminlerine sahiptir. Stringer’ın sahip olduğu bagaj hacmi, Genesis G70’den daha fazladır. G70 standart olarak daha fazla güvenlik özelliği ile birlikte satışa sunulmaktadır. Bu da aracın en büyük avantajı olmaktadır.

G70 İç Mekan ve Performans Ülkemizde Satılmayan Arabalar: Genesis G70

G70, yumuşak deri yüzeylerle dolu güzel bir kabine sahiptir. Aracın iç mekanında kullanılan  süet tavan döşemesi ve kapitone deri gibi malzemeler, premium hissiyatını artırmaktadır. Ayrıca sahip olduğu bilgi-eğlence ekranı, aracın albenisini yükseltmektedir.  İyi organize edilmiş menüler, Android Auto ve Apple CarPlay, sezgisel fiziksel kontrol gibi bağlantı özellikleri aracın teknolojik olduğunu göstermektedir. Sonuç olarak bilgi eğlence ekranı; 10,25 inç dokunmatik ekran, navigasyon, altı hoparlörlü stereo, uydu radyo, HD Radyo, iki USB bağlantı noktası, Bluetooth, Apple CarPlay ve Android Auto gibi özelliklere sahiptir. Aracın en büyük dezavantajı olan noktası ise bagaj hacmidir. 297 litrelik bagaj hacmi, aracın uzun yol işlevselliğini düşürmektedir.

G70’te iki motor seçeneği bulunmaktadır. 252 beygir gücünde turboşarjlı dört silindirli temel motor ve 365 beygir gücünde çift turbo V6. Her ikisi de sekiz ileri otomatik şanzımana sahiptir. İki motor seçeneği de aracın yapısını ve karakterini iyileştirmektedir. Ayrıca aracın 1594 ile 2000 kilogram arasında değişen ağırlığı, G70’e dinamik ve konforlu bir sürüş tarzı katmaktadır.

Standart Güvenlik Özellikleri Ülkemizde Satılmayan Arabalar: Genesis G70

“Ülkemizde Satılmayan Arabalar: Genesis G70” serimizin son noktası da standart sürücü yardımı özellikleri olmaktadır. Bu özellikler;

  • Geri görüş kamerası
  • Kör nokta izleme
  • Arka çapraz trafik uyarısı
  • Şeritte kalma asistanı
  • Önden çarpışma uyarısı
  • Otomatik acil frenleme
  • Kavşak yardımı (kavşaklarda kazaları önlemeye yardımcı olmak için sensörleri kullanır)
  • Yaya algılama
  • Araç çıkış uyarısı
  • Adaptif cruise control
  • Sürücü izlemea

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here