Ünlülerin Otomobil Koleksiyonları: Leonardo DiCaprio

0
1595

Ünlülerin Otomobil Koleksiyonları: Leonardo DiCaprio… Çevreye duyarlı süper star, elektrikli arabaları sevmektedir. Fakat şaşırtıcı derece içten yanmalı motora sahip spor arabaları da koleksiyonuna eklemektedir. Leonardo DiCaprio, ekranlarımızı süsleyen en başarılı ve en zengin aktörlerden biridir. “The Revenant” adlı filmdeki performansıyla kazandığı Oscar, başarısını kanıtlamıştır. Ayrıca İtalyan oyuncu Leonardo DiCaprio, son zamanlarda elektrikli otomobillere merak duymaktadır. Çevreci tutumundan kaynaklanan elektrikli araba sevdası, DiCaprio’nun garajını da etkilemektedir.

Sahip Olduğu En Dikkat Çekici Model: Toyota Prius Otomobil Koleksiyonları: Leonardo DiCaprio

Japon otomobil üreticisinin uzun yıllardır satışa sunduğu Toyota Prius, Amerikan halkının en sevdiği araba modellerinden biridir. Amerikan filmleri ve dizilerine dahi konu olan Toyota Prius modelleri, oldukça çevreci ve başarılı arabalardan biridir. Leonardo DiCaprio arabaları sever, ancak iklim değişikliğine karşı bu kadar güçlü düşünceleri ve eylemleri olan bir adamın elektrikli araçlardan oluşan bir garajı tercih etmesi şaşırtıcı olmamaktadır. Fakat Leonardo’nun sürdürülebilirlik ve eko-yaşam arayışı onu lüksten caydırmamaktadır. İlk arabalarından biri Amerika Birleşik Devletleri’nde en çok satan hibrit Toyota Prius olmasına rağmen DiCaprio, aracı hakkında birçok yerde konuşmuştur. Ayrıca Prius hakkında;

“Bir Toyota Prius’um var; doğru yönde atılmış bir adım… Bugün Amerika’da üretilen her arabayı aynı derecede temiz, ucuz ve verimli hale getirecek teknolojiye sahibiz.”

sözlerini söylemiştir. Daha sonra bunların nasıl bu kadar verimli ve pratik olduklarını açıklamaya devam ediyor ve sonunda ailesinin Los Angeles’ta dolaşması için daha fazla Prius satın aldığını söylemiştir. Ayrıca TopGear’a “Makul Fiyatlı Bir Araba Segmentinin Yıldızı” için davet edildiğinde bir Lexus RX Hybrid’e sahip olduğunu kabul etti. Bu röportajda, hibrit teknolojisine olan sevgisini de dile getirmiştir. Son olarak yakın zamanlarda LA’da Volvo XC90 Hibrit modeli ile de görüntülenmiştir. Sonuç olarak başarılı İtalyan otuncu Leonarda DiCaprio, elektrikli ve hibrit arabaları oldukça sevmektedir. Farklı ve çevreci araba modellerini, garajına eklemekten de geri kalmamaktadır.

Otomobil Koleksiyonları: Leonardo DiCaprioBu arabaları bir kenara bıraktığımız zaman aklımıza karıştıran başka model de sahip olduğu Fisker Karma’dır. 2012’de piyasaya sürülen Karma, daha temiz ve daha sürdürülebilir bir ulaşım şekli isteyenler için lüks bir deneyim sağlamada bir adımdı. Tavana entegre edilmiş ve otomobilin Lityum-İyon aküsünü şarj etmeye yarayan güneş panelleri bullunmaktadır. İç mekanlarında hayvansal ürünler kullanılmamakta bunun yerine geri kazanılmış doğal kumaşlar tercih edilmektedir. Sonuç olarak ortaya hem çevreci, hem de diğer canlılara saygılı araba modelleri çıkmaktadır. Ayrıca Fisker’ın diğer modellerine de meraklı olan DiCaprio, zaman zaman marka adına da çeşitli açıklamalar yapmaktadır. Böylece çevreci otomobil markalarını ve modellerini tanıtmaya ve yaymaya çalışmaktadır.

Başarılı oyuncunun son elektrikli arabası Tesla’dan gelmektedir.  Tesla Roadster, Leonardo DiCaprio’nun en sevdiği araba modellerinden biridir. Çevik Lotus Elise’in şasisinden türetilerek üretilen Roadster, son derece başarılı bir otomobil modelidir. Ayrıca Leo zaman zaman Tesla Model S’de de görülmektedir. Hollywood süper starının Silikon Vadisi’nin dahi çocuğu Elon Musk ile iyi geçindiği gözlemlenmektedir. Roadster, elektrikli otomobil kullanımının eğlenceli ve şık olabileceğini dünyaya kanıtlamıştır.

Elektrikliler Dışında Sahip Olduğu İnanılmaz Araba Modelleri Otomobil Koleksiyonları: Leonardo DiCaprio

Yıllar boyunca çeşitli arabalar, oyuncunun en ikonik rollerinde yer almıştır. Filmlerde gördüğümüz en popüler arabası, “The Wolf of Wall Street” filmindeki Jordan Belfort rolündeki ikonik rolünden beyaz bir Lamborghini Countach modelidir. En ünlü sahne, Lamborghini’nin kelebek kapılarını açmaya çalışırken zorlu bir kabustan kurtulduğu zamandır. Countach bu sahnede çok iyi görünüyor ve kendinize bunun 80’lerde gerçek bir olaya dayandığını hatırlattığınızda oldukça gerçeküstü bir andır. Ayrıca İtalyan oyuncunun bir adet Porsche Cayenne adlı aracı da garajında durmaktadır. İtalyan oyuncunun sahip oluğu araçlar, birbirleriyle rekabet edebilecek kadar şık ve başarılıdır. Ayrıca genellikle hibrit otomobil tercih eden Leonardo DiCaprio, sahip olduğu otomobiller ile çevreye karşı daha duyarlı ve bilinçli olduğunu göstermektedir. Bu yüzden hibrit ve elektrikli otomobil modellerine daha fazla ilgi duymaktadır.

Leo ile ilgili bir başka şey de aslında Venturi adında bir Formula E yarış takımının ortaklarından biri olmasıdır. Yarışlara ve motor sporlarına açık bir ilgi duyan oyuncunun, çevreci duruşuna bağlı kaldığını tekrardan görebiliyoruz. “Ünlülerin Otomobil Koleksiyonları: Leonardo DiCaprio” adlı içeriğimizden sonra serinin diğer yazılarını  okuyabilirsiniz.

İkinci El Güncel Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here