Yeni Başlayanlar İçin En İyi Drift Arabaları

0
1817

Yeni Başlayanlar İçin En İyi Drift Arabaları…

2000’lerin başında drift yapmak oldukça popüler hale geldi. Fast And Furious: Tokyo Drift gibi filmler sayesinde, ülke çapındaki araba severler, harika drift makineleri yapacaklarını düşünerek arkadan itişli araçlara bakmaya başladılar. Bu araç tutkunları, o dönemde internet çok popüler olmadığı için şansızdı. Öte yandan zamanla drift yapmayı öğrenmek isteyen araba tutkunları, bir pistte görkemli bir şekilde drift yapmanın biraz zaman ve pratik gerektireceğini anladılar.

Eski bir atasözünde olduğu gibi “Roma bir günde inşa edilmedi”. Aynı şey beceri gerektiren her şey için de geçerlidir. Sonuç olarak tüm zamanların en iyi drift arabalarından birine sahip olsanız da doğru eğitimi ve emeği vermediğiniz zaman yeterli verimi alamazsınız. Nispeten güçlü ama profesyonellerin kullandığı kadar değiştirilmemiş bir araba ile başlamak daha akıllıca olacaktır. Drift yapmak isteyen kişi doğru aracı seçerek hem paradan tasarruf edebilir hem de hayatta kalabilir. İşte yeni başlayanlar için en iyi drift arabaları ve önerileri…

Mazda RX-7Yeni Başlayanlar İçin En İyi Drift Arabaları

Mazda, bazı modellerin yalnızca Japonya’da satıldığı RX Serisini geliştirdi. Bu seri, RX-7 FD3S’nin yaratılmasıyla ödüllendirildi. Önceki neslin değeri bilinmese de bu model, mükemmel durumda bir FC3S elde etmek isteyen insanlar için mükemmel. Mazda’nın spor arabalarının sürüş tutkunları için mükemmel olmasının birkaç nedeni vardır. İlk olarak, RX-7 bir RWD aktarma organı ile donatılmıştır. İkincisi, RX-7 FC3S en iyi ihtimalle turboşarjlı 1.3L üç rotorlu motorla gelir. 182 hp ve 248.11 Nm tork ile, birkaç modifikasyon bu RX-7’yi öğrenciler için mükemmel olan saf bir drift makinesine dönüştürebilir.

Mitsubishi Starion Yeni Başlayanlar İçin En İyi Drift Arabaları

Evet, Mitsubishi’nin popüler araba modeli Starion, Türkiye’de satışa sunulmamakta. Ancak kupasını veya parçalarını ithal ederek, hayalinizdeki arabaya ulaşabilirsiniz. Bir zamanlar Mitsubishi, dünyadaki en iyi Japon spor arabalarından bazılarını üretti. 3000GT VR4’ten Lancer Evo’ya kadar Mitsubishi, dünyaya en iyi otomobillerinin saygın otomobil üreticileri tarafından üretilen bazı Avrupa ve Amerikan arabalarıyla aynı seviyede olduğunu gerçekten gösterdi. Starion, arabacılar arasında pek bilinmiyor. Şimdiye kadar yapılmış en popüler Mitsubishi arabası da değildir. Starion, 188 hp ve 317,26 Nm tork üreten turboşarjlı 2.6L sıralı dört ünite ile stoklandı. Bu tür bir güçle, kendine zarar vermeden drift yapmayı öğrenmek mümkündür.

Nissan 240SXYeni Başlayanlar İçin En İyi Drift Arabaları

Bir dönem Nissan 240SX modellerinin yüzlerine bile bakılmıyordu. Maalesef ki son zamanlarda yanlış kişilerin eline geçti ve aracın üzerinden balon bir ikinci el piyasası oluştu. Günümüzdeki ikinci el Nissan 240SX fiyatlarını bir kenara bırakacak olursak bu araç, tüm zamanların en yetenekli arabalarından biridir. Ayrıca Nissan, serisinde harika olmaktan bir ölçüt haline gelen oldukça fazla sayıda arabaya sahipti. Nissan modelleri, bir pistte yana doğru kaymak için en iyi arabalardan bazıları olarak bilinir. Bu arabaların büyük çoğunluğu ile ilgili en büyük şey, klasik olmalarına rağmen nispeten ucuza elde edilebilmesidir.

240SX S13, en çok saygı duyulan Nissan 240SX değildir. Aslında 240SX’in en çok saygı gören ve aranan modeli S14 Silvia’dır. Ancak Silvia, bugünlerde çok daha pahalıya mal olabilir. 240SX ile ilgili tek sorun, pistte drift yapmadan önce birazda olsa modifiye edilmesi gerektiği gerçeğidir.

Mazda MX5 Miatadrifte uygun araba

Mazda birkaç dikkat çekici araç üretti. Dünya çapında son derece popüler olan bir Mazda varsa o da Miata modelidir. Olayları bir perspektife oturtmak gerekirse, BMW’nin Z Serisini yaratmasının tek nedeni Miata’dır. Dünya pazarlarına ilk kez 1989 yılında tanıtılan Miata, hala canlı ve heyecanlıdır. Oldukça kolay bir canavara dönüştürülebilen küçük bir roadster. Miata’nın motor takaslarının kralı olduğunu söylemek doğru olur. Ayrıca Miata’nın arka tekerleklerin biraz daha fazla güç üretmesini sağlamak için bazı satış sonrası parçalara ihtiyacınız olacaktır.

BMW 318issatılık 318i ilanları

1970’lerin sonundan 1980’lerin ortalarına kadar BMW, ürün yelpazesini gerçekten geliştirmeye başladı. BMW, efsanevi M1, M635CSi ve elbette her şeye kadir E30 M3‘ü sundu. İlk M3, gelmek üzere olan akımın yönünü ve karakterini belirledi. E30’un başarısının ardından BMW, selefi kadar heyecan verici ve başarılı olacak bir halefi piyasaya sürmeyi garantiledi.

E36 BMW M3, drift yapmayı öğrenmeye çalışan birinin sahip olması gereken bir modeldir. Ancak yeni başlayanlar ve acemiliklerini daha az masrafla geçirmek isteyen kişiler farklı BMW modellerine de yönelebilir. Bu yüzden aynı yılın 318’leri gibi daha küçük bir şeyle başlamak en iyisi olacaktır. Daha az güçlü olmasına rağmen 318is, uygun fiyatlı bir drift arabası için harika bir temeldir. Ayrıca E36’nın parçaları bol ve bulunması kolaydır. Bu da arabanın büyük olasılıkla harap olacağı gerçeği göz önüne alındığında harika ve cüzdan dostu olarak karşımıza çıkar.

İkinci El BMW 318is İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here